Viitorul avion sud-coreean KF-21

Coreea de Sud a prezentat recent primul prototip al viitorului avion de vânătoare, denumit ofical KF-21 Boramae, în cadrul unei ceremonii desfășurate în incinta companiei constructoare Korea Aerospace Industries Co. din Sacheon.

După finalizarea testelor de la sol și în zbor, compania sud-coreeană va iniția producția de serie urmând să fabrice 40 de exemplare până în 2028 și 120 în 2032.

Coreea de Sud va dezvolta șase prototipuri KF-21 pentru etapele de cercetare-dezvoltare, primele trei urmând a fi finalizate până la sfârșitul acestui an, iar următoarele trei în prima parte a anului 2022.

Mai trebuie menționat faptul că avionul este rezultatul unui program bilateral între Coreea de Sud și Indonezia, parafat în aprilie 2011, și urmând a fi dezvoltat în colaborare de firmele Korea Aerospace Industries (KAI) și Indonesian Aerospace. Initial se dorea un avion de generația a V-a (denumit F-33) cu performanțe de zbor mai bune decât F-16C.

Oficialii sud-coreeni au declarant că avionul va avea puncte de acroșare exterioare, aspect ce compromite mascarea pasivă, fiind mai degrabă un avion din generația 4,5.  

Pentru a intra în clubul avioanelor din 5G (doar F-22 Raptor și F-35 Lightning II, omițând deocamdată, Su-57 Felon și J-20 Chengdu datorită problemelor tehnice și de performanță), KF-21 trebuie să dispună de suprafață redusă de reflexie, viteză  de supercroazieră (fără postcombustie), echipat cu un radar AESA cu probabilitate mică de interceptare, armamentul dispus în compartimente interne și electronică de bord care să asigure fuziunea și integrarea senzorială – combinarea informațiilor provenite de la mai mulți senzori într-o bază de date.

Viitorul aparat, care va fi produs atât în variantă monoloc, cât și biloc, va fi echipat cu două turboventilatoare General Electric F414-400 și se speră că va avea o semnătură de radiolocație redusă – echivalentă cu cea a Eurofighter sau F-18 Hornet, dar (mult) mai mare decât a unui F-22 sau F-35 – care poate fi îmbunătățită prin modernizări ulterioare.

Chiar dacă 65% din echipamentele și sistemele instalate la bordul noului avion sunt de origine autohtonă, Coreea de Sud devine astfel a opta țară care produce avioane de luptă multirol cu tehnologie avansată după SUA, Rusia, China, Franța (Rafale), Suedia (JAS-39 Gripen) și concernul multinational compus din firme din Marea Britanie, Germania, Italia și Spania (cu Eurofighter). Turcia este și ea dornică să se alăture acestui club select cu proiectul viitorului avion de vânătoare TF-X al firmei turce Turkish Aerospace Industries (TAI).

Indonezia, care va suporta 20% din costurile programului, speră să obțină 80 de bucăți din viitorul proiect care vor fi destinate înlocuirii aparatelor F-16 și Su-27 din dotarea forțelor aeriene indoneziene.

În august 2020, Coreea de Sud a prezentat în premieră prototipul unui radar de cercetare aeriană cu rețea de antene fazate cu baleiaj electronic de tip activ AESA (Active Electronically Scanning Array) dezvoltat pentru acest avion de vânătoare.

KF-21 va înlocui flota de avioane F-4 Phantom (50 de aparate) și F-5 Tigercat (40 de aparate) din dotarea Forțelor aeriene sud-coreene (65.000 de militari). Este preconizată fabricarea a peste 120 de avioane KF-X până în anul 2032. Avionul va fi bimotor, fiind echipat cu motoare General Electric F414 fabricate sub licență de Hanwha Techwin, va avea o viteză maximă de Mach 1,8 și va transporta o încărcătură de luptă de până la 7,7 tone.

Avionul va beneficia de sistem de urmărire a terenului și de evitare a detaliilor de teren – TF/TA (Terrain Following-Terrain Avoidance), iar la capitolul rachete aer-aer va fi echipat cu rachete cu rază scurtă de acțiune IRIS-T, iar pentru lupta aeriană dincolo de raza vizuală – BVR aparatul va dispune de racheta aer-aer cu rază lungă de acțiune Meteor.

Noul radar de cercetare aeriană AESA asigură descoperirea și urmărirea a sute de ținte aeriene, terestre și navale, inclusiv a platformelor mobile de transport și lansare verticală – TEL (Transport Erector Launcher) a rachetelor nord-coreene SCUD B (100 de lansatoare) și SCUD C (circa 40 de lansatoare).   

Fabricarea noului radar de către compania Hanwha Systems a fost decisă în 2015 ca urmare a refuzului SUA de a furniza tehnologia de dezvoltare a radarelor AESA către Coreea de Sud. Radarul care va echipa KF-21 este considerat mai performant decât radarul de conducerea focului instalat pe ultimele versiuni ale aparatului F-16 Fightning Falcon. Proiectul a beneficiat de sprijinul unor companii cum ar fi Elta Systems, Leonardo, and Saab.

Unul din motivele majore care determină aceste state asiatice să achiziționeze sau să dezvolte programe de avioane din generația a V-a îl reprezintă, fără îndoială, ambițiile Chinei de proiectare a puterii în zonă, intenții susținute de o creștere a cheltuielilor pentru  apărare.

Sursă foto: KF-21 (KAI)

Lasă un răspuns