Rachete SPEAR 3 pentru avioanele F-35B britanice

Avioanele F-35B din dotarea  forțelor aeriene regale vor fi echipate cu o nouă  mini-rachetă de croazieră după semnarea unui contract în valoare de 550 milioane lire sterline între Ministerul britanic al Apărării și compania MBDA.    

Tranzacția prevede ca racheta SPEAR 3 (Selective Precision Effects At Range) – Efecte de precizie selective la distanțăsă atingă capabilitatea inițială de operare pe acest avion în 2025 când va deveni principala muniție utilizată pentru atacare țintelor terestre și  navale și va echipa avioanele construite de Lockheed Martin care vor echipa forțele navale și cele aeriene britanice.  

Momentan, racheta care dispune de o rază de acțiune de peste 140 km și va  echipa doar aparatele F-35B. Pe viitor însă, acest lucru se poate schimba existând posibilitatea ca SPEAR 3 să poată fi instalată și pe avioanele Eurofighter Typhoon.

În plus, există intenția de echipare a  avioanelor Typhoon aflate în dotarea Italiei și Germaniei, parteneri ai Marii Britanii în cadrul programului Eurofighter.

SPEAR dispune de posibilitatea de acțiune în rețea și în coordonare cu alte rachete (”roiuri”) pentru saturarea sistemelor adverse de apărare.

Racheta va oferi o capabilitate de acțiune în afara bătăii armamentului antiaerian cu rază lungă de acțiune advers (cel puțin 100km), în special sistemele rusești S-400 Triumf. 

Primele variante SPEAR 1 și  2 se referă la bombele de precizie Paveway IV de la Raytheon și racheta Brimstone dezvoltată de MBDA. Printre variantele rachetei SPEAR cele mai dorite de Ministerul britanic al Apărării este cea de război electronic.

F-35B poate transporta până la opt rachete SPEAR 3 în camerele interne de armament și altele acroșate de aripi.

SPEAR 3 are o lungime de 2m și poate fi echipată cu încărcătură de luptă în funcție de țintă – cumulativă, în tandem (pentru lovirea vehiculelor blindate) sau explozivă/cu fragmentație (pentru neutralizarea personalului și a țintelor ușor protejate).   

Ca și Brimstone (SPEAR 2), utilizează capete de căutare pe unde milimetrice (MMW) și semi-activ laser (SAL).

Aparatele F-35 Lightning II sunt dezvoltate în trei variante: F-35A cu decolare/aterizare convențională, F-35 B cu decolare scurtă și aterizare verticală -STOVL (Short Take-Off and Vertical Landing) și F-35C cu decolare/aterizare de pe portavioane.

Sursă foto: MBDA (SPEAR 3)

Lasă un răspuns