Acord pentru dezvoltarea viitorului avion Tempest

La sfârșitul lunii decembrie 2020, ministrul italian al Apărării, împreună cu secretarii de stat pentru apărare din Marea Britanie și Suedia au semnat un acord trilateral pentru dezvoltarea în comun a viitorului avion 6G – Tempest.  

Dezvăluit în premieră în iulie 2018 în cadrul Salonului Aeronautic de la Farnborough, programul trilateral Tempest (la care participă Marea Britanie, Italia și Suedia) va fi dezvoltat de un consorțiu condus de compania BAe Systems, în colaborare cu Rolls Royce, firma italiană Leonardo S.p.A și MBDA.

Tempest va înlocui flota de avioane Eurofighter Typhoon din cadrul Royal Air Force (110 exemplare) și din cadrul forțelor aeriene italiene (94 exemplare). Tempest va zbura alături de Typhoon din 2035 și îl va înlocui treptat începând cu anul 2040, iar proiectul va beneficia de 2 miliarde de lire sterline până în anul 2025.

Programul nu va afecta comanda de 138 de aparate F-35 Lightning II produse de Lockheed Martin (în colaborare cu BAe Systems) care va înlocui flota de aparate Panavia Tornado GR4 (42 exemplare) și va dota cele două noi portavioane din clasa Queen Elizabeth.                           

Tempest va putea să zboare fără pilot, va încorpora practic o carlingă virtuală (controlată de la distanță de un pilot echipat cu un dispozitiv de afișare montat pe o cască) și va beneficia de un motor performant dezvoltat de compania Rolls Royce cu ciclu de funcționare variabil – ACE (Adaptive Cycle Engine) sau de sisteme de arme laser.

Viitorul avion va putea să coopereze în timpul misiunilor cu „roiuri” de drone sau cu alte sisteme aeriene proprii, distribuind/recepționând informații obținute de diferiți senzori într-o zonă de luptă pentru o coordonarea eficientă în timpul diferitelor faze ale luptei. Forma aripii și a cozii aparatului sugerează faptul că Tempest va avea ca misiune principală lupta aeriană.

În afară de fuselaj, firma britanică se preocupă de numeroase aspecte cum ar fi camera de luptă internă modulară, care poate fi echipată cu diferite sisteme de armament, proiectați de firma MBDA, dar și cu echipamente de război electronic sau de cercetare, sau chiar cu rezervor de combustibil modular pentru mărirea razei de acțiune a aparatului.  Având o lungime a fuselajului mai mare decât F-35, avionul va transporta o încărcătură mai mare de armament, incluzând rachete și arme cu energie dirijată (laseri, microunde, particule de energie).

O altă zonă de interes o reprezintă realizarea de către compania Leonardo unei cabine de pilotaj revoluționare, complet digitală și care va fi dispusă numai pe casca pilotului. Această nouă cască va instala soluții deja implementate și va avea un display color 3D, precum și intrări audio. În 2025, față de sistemele standard actuale, firma intenționează instalarea unui sistem de afișare de dimensiuni mari cu multifuncționalitate tactilă. În cadrul Salonului aviatic de la Farnborough o experință memorabilă a constituit-o interacțiunea cu o cabină de pilotaj virtuală unde folosind butoanele montate pe două joystick-uri se putea naviga în cadrul meniurilor afișate.

Una dintre acestea prezintă o imagine 3D a unui avion advers care zboară la distanță, luată de senzorii de la bord, și utilizând un deget este posibil să fie rotită în timp ce cu cele două mâini se permite mărirea imaginii.

Rotind mâna stângă și privind în palmă se activează un meniu care permite alegerea imaginii centrale dintre țintele aeriene, cele terestre sau imaginea avionului. Rotind mâna dreaptă și privind în palmă se poate observa un alt meniu, care dacă este accesat va afișa parametrii misiunii curente.

Pe încheietura stângă, un ceas va afișa desigur timpul, dar și alte funcțiuni cum ar fi situația funcțiilor vitale ale pilotului pentru evaluarea stării de sănătate.

Deloc surprinzător, cockpit-ul machetei de la Farnborough era lipsit de instrumentele și display-urile obișnuite, scopul principal fiind demonstrarea capabilităților sistemului montat pe cască, soluție care nu a fost adoptată inițial.

În decembrie 2019, Leonardo a prezentat noul receptor de avertizare la iluminarea radar – RWR (Radar Warning Receiver) care va echipa avionul și care este de patru ori mai rapid și de 10 ori mai mic decât un receptor actual. RWR este utilizat pentru a descoperi sursele de emisii electromagnetice ale radarelor adverse, avertizând pilotul despre faptul că a fost descoperit și încadrat de sistemele de ochire adverse, sau alertând forțele proprii despre prezența radarului advers.

Astfel de senzori își pot aduce contribuția la procesul de culegere a informațiilor sau de identificare a forțelor proprii de cele adverse. În viitor, radarele adverse vor utiliza cu siguranță tehnologii și tehnici de software avansate pentru a îngreuna identificarea semnalelor radar, deci senzorii avionului Tempest trebuie să fie suficienți de sofisticați pentru a contrabalansa aceste amenințări și totodată suficienți de flexibili pentru a fi permanent modernizați ca răspuns la noile tehnologii care apar pe viitorul câmp de luptă.

Dimensiunile reduse și greutatea mică a noului RWR, ca și consumul redus de energie, poate conduce la integrarea senzorului în cadrul unui echipament multifuncțional. Acest concept inovator, unul din multe altele preconizate pentru programul Tempest, poate duce la echiparea întregii suprafețe a aparatului cu o multitudine de senzori multirol care, simultan, vor descoperi și urmări din toate direcțiile avioanele și rachetele inamice, sau alte potențiale amenințări, în același timp fiind integrate cu radarul de cercetare aeriană al avionului.

 

În prezent, deși puține forțe aeriene se mândresc că au în dotare avioane din generația a V-a au fost deja inițiate primele demersuri de construire de noi avioane de luptă dintr-o nouă generație care să intre în dotarea forțelor aeriene în anii 2030-2040.

SUA care a dezvoltat două tipuri de avioane cu suprafață redusă de reflexie 5G va continua, probabil, tot cu două programe de avioane 6G și anume proiectul NGAD (Next-Generation Air Dominance) pentru forțele aeriene și F/A-XX pentru forțele navale.

Rusia, care se chinuie să introducă Su-57 în producția de serie și China care se străduiește să găsească motoare corespunzătoare pentru Chengdu J-20, încearcă acum să vină cu proiectul interceptorului MiG-41 și, respectiv, J-XX.

Țările europene cu o puternică industrie aerospațială – FranțaGermania și Spania vor dezvolta viitorul avion de vânătoare din noua generație NGF (New Generation Fighter) care va fi construit de firmele Dassault Aviation/Airbus Defence and Space. NGF reprezintă doar aeronava pilotată în cadrul Sistemului de luptă aeriană al viitorului – SCAF (Systeme de Combat Aerien du Futur).

Nu în ultimul rând Japonia, prin firma Mitsubishi, va realiza unui aparat 6G denumit F-3.

Lasă un răspuns