Noi capabilități pentru elicopterul V-280 Valor

Compania Bell Textron Inc. a prezentat recent un material video cu posibilitățile elicopterului cu rotoare basculante V-280 Valor.

V-280 reprezintă propunerea firmei Bell în cadrul programului Aeronavei de asalt cu rază lungă de acțiuneFLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) derulat de forțele terestre americane și destinat dezvoltării unui succesor al elicopterului de transport UH-60 Blackhawk la sfârșitul acestui deceniu.

În cadrul materialului video, compania a demonstrat două noi capabilități din dotarea elicopterului, cum ar fi capacitatea aparatului de a executa diferite manevre în timpul unei misiuni sau integrarea de tehnologii noi.   

Zborurile demonstrative desfășurate la Centrul de cercetări și încercări în zbor al companiei Textron au inclus utilizarea platformei standard de transmitere a datelor la nivel tactic – TCDL (Tactical Common DataLink) și prezentarea capabilităților de atașare și transport a unor încărcături suspendate în exteriorul aeronavei.

Prin instalarea noilor senzori și a TCDL, V-280 a demonstrat că poate furniza date de tragere pentru sistemele de arme de precizie cu rază lungă de acțiune. În timpul testărilor desfășurate timp de trei ani, V-280 a demonstrat că poate atinge viteze de peste 550km/h, manevrabilitate ridicată la viteze mici sau regim autonom de zbor.

Contracandidatul aparatului V-280 Valor în cadrul programului FLRAA este proiectul SB-1 Defiant dezvoltat de firma Sikorsky (parte a Lockheed Martin). SB-1 Defiant, este foarte similar cu Raider X, proiectul firmei Sikorsky/Lockheed Martin pentru programul Viitorului aparat de atac și cercetare – FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) un avantaj care va cântări destul de greu în alegerea/alegerile finale, în special la capitolele pregătirea echipajelor, mentenanță și sprijin tehnic și logistic.

Programul FARA – la care Bell participă cu proiectul Invictus 360 – își propune dezvoltarea unui elicopter de luptă care va asigura executarea misiunilor de cercetare îndeplinite, până nu demult, de aparatul OH-58D Kiowa Warrior, retras din serviciul activ în 2014 – fără găsirea unui înlocuitor, dar este foarte posibil să înlocuiască versiunile mai vechi din flota de elicoptere de atac AH-64 Apache. 

Ambele proiecte Sikorsky –  SB-1 Defiant  și  Raider X – dispun de rotoare principale contrarotative, eliminând rotorul de coadă convențional, și de un propulsor la capătul fuselajului pentru creșterea vitezei când situația o impune. La prima vedere sunt proiecte de mare risc atât pentru Sikorsky, cât și pentru forțele terestre americane. Până în prezent, în SUA, niciun proiect de elicopter cu rotoare principale contrarotative nu a fost introdus în producția de serie datorită costurilor, complexității și problemelor legate de vibrații. 

 

Sursă foto: Bell (V-280)

Lasă un răspuns