Viitorul portavion francez

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat oficial că în prezent Franța derulează un program de dezvoltare a unui nou portavion cu propulsie nucleară pentru înlocuirea actualului portavion Charles de Gaulle în anul 2038.

Anunțul președintelui francez a fost făcut ieri în cadrul unei vizite la Framatome, compania franceză care construiește reactoare nucleare și echipamentele asociate și care va asigura reactoarele pentru acest program denumit Portavionul din noua generație – PANG (Porte Avion Nouvelle Generation) .

Proiectul prezentat online de compania franceză Naval Group și Ministerul francez al Apărării prezintă o navă echipată cu sistem CATOBAR (Catapult Assisted Take-Off Barrier Arrested Recovery) – Sistemul de decolare asistată de catapultă și de recuperare a aeronavelor cu ajutorul unor cabluri de oprire și o mică suprastructură (”insulă”) de comandă și control dispusă la tribord în partea din spate a punții de zbor. Atât Charles de Gaulle, cât și portavioanele americane, dispun de sistem CATOBAR, iar India și-a exprimat interesul pentru a achiziționa o navă echipată cu acest sistem.    

Nava va fi echipată cu două reactoare nucleare K22 pentru asigurarea propulsiei și atingerea unei viteze de 27 noduri (50 km/h), precum și pentru furnizarea energiei necesare funcționării celorlalte sisteme. Acestea include catapultele electromagnetice dezvoltate de General Atomics, compania  care a proiectat și construit Sistemul electromagnetic de lansare a avioanelor – EMALS (ElectroMagnetic Aircraft Launch System) care echipează noile portavioane americane din clasa Gerald Ford ((deplasament 110.000 tone, 75-80 de avioane și elicoptere)). Nu este clar dacă PANG va dispune un sistem de recuperare a avioanelor controlat electronic, cum ar fi Sistemul de recuperare cu tehnologie avansată – AAG (Advanced Arresting Gear) care echipează clasa Ford, un alt echipament fabricat de General Atomics.    

Viitoarea navă va avea o lungime de 300m și un deplasament de 75.000 tone, față de Charles de Gaulle care are o lungime de 270m și un deplasament de 42.000 tone. Decizia de a echipa portavionul cu propulsie nucleară vizează pe de-o parte asigurarea unei raze de acțiune practic nelimitate, dar și menținerea capacităților industriei nucleare franceze în următorii ani.   

PANG va avea un echipaj de 2.000 de marinari și aviatori, număr similar cu cel al actualului portavion Charles de Gaulle (40 de avioane și elicoptere), dar oarecum surprinzător ținând cont de dimensiunile navei și de posibilitatea încorporării unor echipamente și tehnologii moderne pentru reducerea diferitelor sarcini pentru echipaj.  

Viitorul portavion va dispune de un grup aerian de 30-32 de avioane, inițial va fi echipat cu Rafale-M, dar ulterior va primi avionul de vânătoare din noua generație – NGF (New Generation Fighter) care reprezintă platforma aeriană cu echipaj a Sistemului de luptă aeriană al viitorului – SCAF (Systeme de Combat Aerien du Futur) care va mai include mediul informațional/operațional de luptă aeriană – ACC (Air Combat Cloud) și mai multe platforme aeriene controlate de la distanță – RC (Remote Carrier), având rolul de coechipieri, fiind destinate a executa o gamă variată de misiuni independent sau în cooperare cu NGF. 

NGF va fi echipat cu echipamente sofisticate pentru asigurarea unui nivel de protecție superior în ceea ce privește mascarea pasivă/stealth (prin reducerea amprentei de radiolocație și controlul emisiilor electromagnetice) și mascarea activă (prin contramăsuri electronice).

Programul SCAF a fost inițiat de Franța și Germania în 2017, Spania alăturându-se în 2018, iar NGF va fi construit de firmele Dassault Aviation/Airbus Defence and Space. NGF va opera alături de avioanele de avertizare timpurie și control aerian aeropurtat E-2 D Hawkeye AEW și elicopterele de luptă antisubmarin NH-90, dar și drone destinate executării misiunilor de cercetare maritimă, lovire sau realimentare în aer.

 

Sursă foto: Ministerul francez al Apărării (PANG)

Lasă un răspuns