Programul de dezvoltare a rachetei hipersonice OpFires

Agenția pentru proiecte avansate în domeniul apărării – DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) dezvoltă în prezent un sistem de rachete sol-sol hipersonice cu o rază medie-lungă de acțiune denumit OpFires (Operational Fires/Trageri de nivel operațional).

Până atunci, în conformitate cu planul actual de modernizări, forțele terestre americane vor achiziționa Rachete cu rază medie de acțiuneMRC (Mid-Range Capability), o capabilitate pentru distrugerea obiectivelor situate la distanțe de peste 1.800km, dar prin programul OpFires DARPA își propune un obiectiv pe termen lung mult mai îndrăzneț.      

Programul OpFires a început în 2017 ca efort comun al Forțelor terestre – DARPA de dezvoltare a unei arme hipersonice cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.000km. Restricțiile se datorau defunctului acord INF – care interziceau dezvoltarea de arme în intervalul menționat mai sus, dar nu și a armelor hipersonice (care pot atinge viteze de peste Mach5). U.S. Army a asigurat 19 mil. $ pentru OpFires în 2020 și a cerut 28 mil. $ pentru anul 2021, dar categoria de forțe a renunțat la finanțare.  

Avantajele OpFires sunt evidente: este o armă hipersonică și dispune de o rază de acțiune intermediară. În 2023, forțele terestre americane vor dispune de prima Rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiuneLRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) și prima rachetă cu rază intermediară de acțiune de la Războiul Rece – MRC. OpFires va dispune însă de ambele caracteristici principale ale proiectelor amintite: va fi hipersonică și va avea o rază intermediară de acțiune.   

LRHW este o rachetă mai mare, mai rapidă și cu o rază mai lungă de acțiune decât MRC, zburând ”mii de kilometri” față de ”doar” 1.800km. LRHW va fi mai scumpă și mai mult ca sigur va fi fabricată în cantități limitate, fiind rezervată pentru țintele cele mai importante, aflate la distanțele cele mai mari și cel mai bine protejate.  

Dar OpFires nu este doar o rachetă hipersonică mai mică și mai ieftină. Un alt avantaj al OpFires – și aici intervine DARPAva fi încorporarea unei tehnologii inovatoare, și anume motorul rachetă cu putere variabilă. Mai pe înțelesul tuturor, DARPA își dorește o rachetă căreia îi poți opri funcționarea motorului în zbor fără să mai aștepți să i se termine combustibilul.    

Se știe că motoarele moderne cu combustibil solid odată pornite, funcționarea acestora nu poate fi oprită, combustibilul solid arzând continuu până la epuizare. Problema rachetelor cu combustibil solid este că nu pot lovi obiectivele situate la o distanță mai mică decât raza lor maximă de acțiune. Totuși, teoretic, poți să faci o rachetă cu o rază mare de acțiune să lovească o țintă dispusă la distanțe scurte, dar practic este dificil să întrerupi zborul unei rachete spre o țintă, ca să nu mai vorbim de posibilitatea ratării țintei sau de distrugerea rachetei, mai ales dacă e una care atinge viteze hipersonice.   

În concluzie, se dorește o rachetă hipersonică al cărei motor să se oprească în momentul când ajunge în raionul obiectivelor, indiferent de condițiile meteo. Un obiectiv incredibil dacă ținem cont că un motor rachetă cu combustibil solid este astfel fabricat să nu pornească sau să se oprească accidental și nici nu se cunoaște vreun episod când cineva a încercat, în mod intenționat, să oprească așa ceva în timpul zborului.

În anul 2018, după finalizarea unui an de studii și consultări cu forțele terestre americane, DARPA a încheiat contracte cu trei companii pentru dezvoltarea de motoare-rachetă cu putere variabilă – Aerojet, Exquadrum și Sierra Nevada Corporation (SNC).

Anul acesta DARPA va testa trei proiecte de motor rachetă cu putere variabilă, iar responsabilul de proiect, compania Lockeheed Martin, va alege proiectul câștigător care va echipa racheta în cadrul testului din 2023. Un alt aspect tehnic interesant este că motorul-rachetă cu putere variabilă va fi a doua treaptă a acceleratorului rachetei OpFires. Prima treaptă va lansa racheta și o va propulsa prin partea cea mai subțire a atmosferei, care necesită caracteristici de performanță diferite.

Deoarece dezvoltarea motorului rachetă este destul de problematică, DARPA și Lockeheed Martin încearcă să rezolve cât mai simplu celelalte componente. În afară de împrumutarea vehiculului planor de la programul Rachetei hipersonice cu lansare din aer destinată ripostei rapideARRW (Air-launched Rapid Response Weapon), se va folosi și actualul Sistem cu tehnologie avansată pentru conducerea focului artileriei terestre AFATDS (Advanced Field Artillery Tactical Data System).

În plus, OpFires nu va necesita niciun echipament de sprijin specializat, iar lansatorul va fi instalat pe șasiul standard 10×10 al Sistemului de transport a încărcăturilor paletizatePLS (Palletized Load System).

OpFires va fi lansată de pe un vehicul PLS atât în cadrul testărilor din 2021, cât și în cadrul testului final din 2023.   

Sursă foto: Lockheed Martin (OpFires)

Lasă un răspuns