Japonia are un nou submarin diesel-electric

Japonia a lansat prima navă a unei noi clase de submarine cu propulsie diesel-electrică care se va alătura în anii următori flotei de 21 de submarine aflate în prezent în serviciul activ al Forțelor navale pentru autoapărare japoneze.

Noul submarin, botezat Taigei (”Balena mare”), a fost lansat la Șantierele navale ale companiei Mitsubishi Heavy Industries din Kobe, costul navei ridicându-se la circa 722 mil. $.

Taigei este un submarin cu propulsie diesel-electrică cu o lungime de 84m și o lățime de 9,4m, un echipaj de 70 de marinari, fiind prima navă a clasei care succede actualei clase de submarine Soryu (clasă care cuprinde în prezent 11 unități, ultima urmând a fi operaționalizată în 2021). La exterior, Taigei este foarte asemănător navei Soryu, dar la interior Taigei este mai modern și beneficiază de capabilități mult îmbunătățite în privința sistemelor de hidrolocație și de management al luptei.

Designul navei asigură o mascare pasivă superioară, prin utilizarea pe scară largă a unor materiale noi absorbante de semnale hidroacustice și care îi permite o autonomie mare în timpul operațiilor în imersiune.

Taigei este mai silențios și dispune de un grad superior de protecție și de a acționa în siguranță datorită echipării cu Sistemul de contramăsuri împotriva torpilelorTCM (Torpedo Counter-Measures) care lansează încărcături-capcană antitorpilă și semnale false de contraacțiune acustică pentru dezorientarea capetelor de dirijare ale torpilelor adverse.

Nava este echipată cu șase tuburi lanstorpilă de 533mm care pot lansa torpile Type 89 și rachete antinavă Harpoon.

Ca și ultimele nave ale clasei de submarine Soryu, Taigei va fi echipată cu baterii litiu-ion pentru asigurarea energiei electrice. Japonia a desfășurat cercetări intense pentru introducerea bateriilor de litiu-ion la bordul submarinelor de la începutul anilor 2000 fiind introduse datorită avantajelor reprezentate de întreținerea mai puțin costisitoare și de autonomia mai lungă la viteze mari în timpul imersiunii, comparativ cu acumulatorii plumb-acid. Dacă nu greșim, Japonia este singura țară (cunoscută) a cărei submarine operaționale utilizează baterii litiu-ion.

Taigei va executa probe pe mare înainte de a fi livrat Forțelor navale pentru autoapărare japoneze în martie 2022. Când va deveni operațional, Japonia va avea un total de 22 submarine, atingând ținta stabilită prin Planul apărării naționale, aprobat în 2010, de extindere a flotei de submarine de la 16 la 22 de nave. Astfel, în 2022, Forțele navale de autoapărare japoneze vor cuprinde 9 submarine vechi din clasa Oyashio (deplasament 2.750 tone), 12 nave din clasa Soryu (deplasament 2.590 tone) și Taigei.

Mai mult, Japonia intenționează să mai construiască încă 2 submarine Taigei și a cerut suplimentarea bugetului Ministerului apărării pentru anul viitor cu 654,1 mil. $ per navă.  

 

Pe lângă cele 43 de nave mari de suprafață (2 portavioane, crucișătoare și distrugătoare) și 102  de fregate și corvete, la momentul actual Marina Armatei Populare de Eliberare dispune de 55 de submarine diesel cu propulsie electrică (SSK) – din care 35 sunt modele noi, 4 submarine cu propulsie nucleară purtătoare de rachete balistice (SSBN) și 7 submarine cu propulsie nucleară de atac purtătoare de rachete antinavă (SSN).

Și în anii următori China va continua extinderea forțelor sale navale, planurile de construcții preconizând creșterea constantă a flotei de submarine de la 66 de nave în prezent la 76 de nave în 2030, când va include 8 SSBN, 13 SSN și 55 SSK, alături de 65 de nave mari de suprafață și 135 de fregate și corvete.

Sursă foto: nipon.news (Taigei)

Lasă un răspuns