SUA au executat primul zbor cu un avion din generația a VI-a

Conform presei internaționale forțele aeriene americane au construit în secret și au executat primul zbor cu prototipul unei aeronave din generația a VI-a care a fost dezvoltat ca parte a programului NGAD (Next Generation Air Dominance) – Avionul din generația viitoare destinat asigurării dominației aeriene.

Viitoarele aparate vor fi în măsură să execute operații aeriene la distanțe mari față de bazele proprii și vor dispune de performanțe cu mult superioare avioanelor actuale din G5 cum ar fi F-22 Raptor sau F-35 Lightning II. În plus, caracteristicile de mascare pasivă implementate cu succes în cadrul programelor avioanelor americane din G5 vor fi introduse cu siguranță și pentru noile aparate din G6, asigurându-le o amprentă redusă de radiolocație și permițându-le să acționeze cu succes în raza de acțiune a sistemelor de radiolocație sau antiaeriene adverse.    

Avioanele din G6 ar putea fi echipate cu sisteme de arme laser a căror energie va fi asigurată de motoarele avionului sau înmagazinată în sistemele de la bord.   

Noile avioane vor coopera cu drone subsonice, permițând pilotului să trimită aceste vehicule aeriene fără echipaj în zonele periculoase unde aeronavele pilotate ar fi în pericol.

O cerință importantă pentru viitoarele avioane G6 va fi posibilitatea executării misiunilor aeriene cu sau fără echipaj, opțiunea fără implicarea personalului fiind obligatorie în toate programele de aeronave din G6 aflate în derulare în Europa (SCAF și Tempest), Rusia sau China.

În afară de utilizarea masivă a inteligenței artificiale, noile  aparate din G6 vor fi echipate cu radare radio-fotonice și vor fi în măsură să atingă viteze hipersonice în atmosfera Terrei, dar și în spațiu.

 

În prezent, deși puține forțe aeriene se mândresc că au în dotare chiar și avioane din generația a V-a au fost deja inițiate primele demersuri de construire de noi avioane de luptă dintr-o nouă generație care să intre în dotarea forțelor aeriene în anii 2030-2040.

În Europa, care a sărit peste era avioanelor 5G și nu-și poate permite luxul de a rata 6G, au apărut nu unul, ci chiar două proiecte multinaționale de cercetare-dezvoltare a unor avioane avansate 6G – SCAF și Tempest.

Viitorul avion din noua generație NGF (New Generation Fighter) care va fi construit de firmele Dassault Aviation/Airbus Defence and Space. NGF reprezintă doar aeronava pilotată în cadrul Sistemului de luptă aeriană al viitorului – SCAF (Systeme de Combat Aerien du Futur).

Avionul de vânătoare din noua generațieNGF reprezintă platforma aeriană cu echipaj a sistemului de sisteme SCAF care va mai include mediul informațional/operațional de luptă aerianăACC (Air Combat Cloud) și mai multe platforme aeriene controlate de la distanțăRC (Remote Carrier), având rolul de coechipieri, fiind destinate a executa o gamă variată de misiuni independent sau în cooperare cu NGF. 

 

Dezvăluit în premieră în iulie 2018 în cadrul Salonului Aeronautic de la Farnborough, programul trilateral Tempest (la care participă Marea Britanie, Italia și Suedia) va fi dezvoltat de un consorțiu condus de compania BAe Systems, în colaborare cu Rolls Royce, firma italiană Leonardo S.p.A și MBDA.

Tempest va înlocui flota de avioane Eurofighter Typhoon din cadrul Royal Air Force (110 exemplare) și din cadrul forțelor aeriene italiene (94 exemplare). Tempest va zbura alături de Typhoon din 2035 și îl va înlocui treptat începând cu anul 2040, iar proiectul va beneficia de 2 miliarde de lire sterline până în anul 2025.

Tempest va putea să zboare fără pilot, va încorpora practic o carlingă virtuală (controlată de la distanță de un pilot echipat cu un dispozitiv de afișare montat pe o cască) și va beneficia de un motor performant dezvoltat de compania Rolls Royce cu ciclu de funcționare variabil – ACE (Adaptive Cycle Engine) sau de sisteme de arme laser.

Viitorul avion va putea să coopereze în timpul misiunilor cu „roiuri” de drone sau cu alte sisteme aeriene proprii, distribuind/recepționând informații obținute de diferiți senzori într-o zonă de luptă pentru o coordonarea eficientă în timpul diferitelor faze ale luptei. Forma aripii și a cozii aparatului sugerează faptul că Tempest va avea ca misiune principală lupta aeriană.

 

 

Sursă foto: Lockheed Martin ( proiect NGAD) și NGF/SCAF.

Lasă un răspuns