Capabilități de război electronic noi pentru Gripen E

Compania suedeză Saab a anunțat recent în cadrul Show-ului aerian de la Kauhava din Finlanda că noua versiune Gripen E va fi echipată cu noua rachetă-capcană ușoară cu lansare din aer – LADM (Lightweight Air-launched Decoy Missile). Conform firmei suedeze, LADM reprezintă un sistem cu capabilități superioare de asigurare a măsurilor de sprijin electronic și bruiaj care poate acționa în raza de acțiune a sistemelor antiaeriene adverse.

LADM oferă o capabilitate nouă pentru Gripen E în cadrul misiunilor de neutralizare a apărării antiaeriene adverse – SEAD (Suppression of Enemy Air Defences) care va reduce numărul aparatelor și a rachetelor necesare pentru executarea unei misiuni.    

Racheta poate asigura bruierea sistemelor antiaeriene adverse sau poate crea ținte false de radiolocație pentru radarele de cercetare aerienă, urmărire a țintelor și conducere a focului, terestre sau instalate pe avioane AEW&C (Airborne Early Warning&Control), practic sporind șansele de supraviețuire a aparatelor proprii și probabilitatea de îndeplinire a misiunii.

Prezentarea Saab nu este deloc întâmplătoare, aceasta fiind parte a ofertei pe care suedezii o fac în cadrul Programului avionului de vânătoare HX  desfășurat de forțele aeriene finlandeze. Competiția HX va asigura un înlocuitor pentru flota de aparate F/A-18 C/D (62 de exemplare) a forțelor aeriene finlandeze începând cu anul 2025. HX se concentrează, în mare parte, pe capabilitățile de război electronic oferite de aparatele participante la competiție.   

La competiție, Gripen E/F are ca adversari versiunea Block III a F/A-18E/F Super Hornet și avionul de luptă radiolectronică EA-18G Growler, ambele propuse de Boeing, Rafale (dezvoltat de Dassault Aviation), Eurofighter Typhoon, precum și singurul aparat din generația a V-a  – F-35A Lightning II (dezvoltat de Lockheed Martin).

Oferta suedezilor de la Saab include și containerul acroșat de luptă radiolectronică și bruiaj – EAJP (Electronic Attack Jammer Pod) care este prezentat ca fiind un sistem de bruiaj  performant de escortă în timpul misiunilor aeriene. Dezvăluit în 2017 și testat în condiții de zbor începând cu noiembrie 2019, EAJP furnizează capabilități de război electronic suplimentare celor instalate deja la bordul aparatelor Gripen E, sporindu-i considerabil raza de acțiune.      

Nu în ultimul rând, ca parte a pachetului său, Saab mai oferă și două avioane de avertizare timpurie și control aerian – AEW&C (Airborne Early Warning&Control) GLOBALEYE.

Sistemul  AEW&C GLOBALEYE este instalat pe un avion de afaceri Bombardier Global 6000, dispune de un radar pentru cercetare aeriană ERIEYE ER (Extended Range/cu rază de acțiune extinsă) de tip AESA (Active Electronically Scanned Array/radar cu rețea de antene fazate cu baleiaj electronic de tip activ), în greutate de peste 1 tonă și dispus deasupra avionului, având o distanță de cercetare de 450km, cu posibilități de detecție a rachetelor balistice și rezistent în condiții de bruiaj.

Alte echipamente includ radarul de supraveghere maritimă Seaspray 7500E, dispus sub avion, dezvoltat de firma italiană Leonardo, și o turelă cu senzor EO/IR (electronooptic și infraroșu), precum și echipamente SIGINT (SIGnal INTelligence) pentru interceptarea comunicațiilor.

Surse foto: Saab (Gripen E)

Lasă un răspuns