Avionul din noua generație Tempest prinde contur

Inginerii britanici din cadrul BAe Systems exploatează mediul digital în scopul proiectării, testării și executării zborurilor cu modelele conceptuale ale sistemului aerian din viitoarea generație – Tempest. Utilizând tehnologiile digitale, au fost proiectate și testate virtual, mult mai rapid decât în trecut, mai multe modele conceptuale.

După finalizarea testărilor digitale ale unor proiecte și suprafețe aerodinamice, mai multe modele printate 3D au fost testate în tunelul aerodinamic al firmei de la Warton, unde curenții de aer ating de două ori viteza sunetului. Datele obținute în urma testelor vor fi folosite  pentru definirea și îmbunătățirea proiectului viitorului avion din generația a VI-a (G6) care va intra în serviciul activ în 2035.   

Dezvăluit în premieră în iulie 2018 în cadrul Salonului Aeronautic de la Farnborough, programul trilateral Tempest (la care participă Marea Britanie, Italia și Suedia) va fi dezvoltat de un consorțiu condus de compania BAe Systems, în colaborare cu Rolls Royce, firma italiană Leonardo S.p.A și MBDA.

Tempest va înlocui flota de avioane Eurofighter Typhoon din cadrul Royal Air Force (110 exemplare) și din cadrul forțelor aeriene italiene (94 exemplare). Tempest va zbura alături de Typhoon din 2035 și îl va înlocui treptat începând cu anul 2040, iar proiectul va beneficia de 2 miliarde de lire sterline până în anul 2025.

Programul nu va afecta comanda de 138 de aparate F-35 Lightning II produse de Lockheed Martin (în colaborare cu BAe Systems) care va înlocui flota de aparate Panavia Tornado GR4 (42 exemplare) și va dota cele două noi portavioane din clasa Queen Elizabeth.                           

Tempest va putea să zboare fără pilot, va încorpora practic o carlingă virtuală (controlată de la distanță de un pilot echipat cu un dispozitiv de afișare montat pe o cască) și va beneficia de un motor performant dezvoltat de compania Rolls Royce cu ciclu de funcționare variabil – ACE (Adaptive Cycle Engine) sau de sisteme de arme laser.

Viitorul avion va putea să coopereze în timpul misiunilor cu „roiuri” de drone sau cu alte sisteme aeriene proprii, distribuind/recepționând informații obținute de diferiți senzori într-o zonă de luptă pentru o coordonarea eficientă în timpul diferitelor faze ale luptei. Forma aripii și a cozii aparatului sugerează faptul că Tempest va avea ca misiune principală lupta aeriană.

În afară de fuselaj, firma britanică se preocupă de numeroase aspecte cum ar fi camera de luptă internă modulară, care poate fi echipată cu diferite sisteme de armament, proiectați de firma MBDA, dar și cu echipamente de război electronic sau de cercetare, sau chiar cu rezervor de combustibil modular pentru mărirea razei de acțiune a aparatului.  Având o lungime a fuselajului mai mare decât F-35, avionul va transporta o încărcătură mai mare de armament, incluzând rachete și arme cu energie directă (laseri, microunde, particule de energie).

O altă zonă de interes o reprezintă realizarea de către compania Leonardo unei cabine de pilotaj revoluționare, complet digitală și care va fi dispusă numai pe casca pilotului. Această nouă cască va instala soluții deja implementate și va avea un display color 3D, precum și intrări audio. În 2025, față de sistemele standard actuale, firma intenționează instalarea unui sistem de afișare de dimensiuni mari cu multifuncționalitate tactilă. În cadrul Salonului aviatic de la Farnborough o experință memorabilă a constituit-o interacțiunea cu o cabină de pilotaj virtuală unde folosind butoanele montate pe două joystick-uri se putea naviga în cadrul meniurilor afișate.

Una dintre acestea prezintă o imagine 3D a unui avion advers care zboară la distanță, luată de senzorii de la bord, și utilizând un deget este posibil să fie rotită în timp ce cu cele două mâini se permite mărirea imaginii.

Rotind mâna stângă și privind în palmă se activează un meniu care permite alegerea imaginii centrale dintre țintele aeriene, cele terestre sau imaginea avionului. Rotind mâna dreaptă și privind în palmă se poate observa un alt meniu, care dacă este accesat va afișa parametrii misiunii curente.

Pe încheietura stângă, un ceas va afișa desigur timpul, dar și alte funcțiuni cum ar fi situația funcțiilor vitale ale pilotului pentru evaluarea stării de sănătate.

Deloc surprinzător, cockpit-ul machetei de la Farnborough era lipsit de instrumentele și display-urile obișnuite, scopul principal fiind demonstrarea capabilităților sistemului montat pe cască, soluție care nu a fost adoptată inițial.

Sursă foto: Bae Systems. (Tempest)

Lasă un răspuns