Coreea de Sud va dispune de un portavion ușor

Strategia de apărare a Coreei de Sud pentru perioada 2021-2025 furnizează noi informații despre planurile forțelor navale ale acestei țări de construire a unui portavion ușor LPX-II echipat cu avioane din generația a V-a F-35B Lightning II varianta  cu decolare scurtă și aterizare verticală – STOVL (Short Take-Off and Vertical Landing).  

Inițial, programul LPX-II a avut ca scop construirea unei nave de asalt amfibiu similară cu navele americane din clasa Wasp. Conform documentului menționat, în prezent este clar că obiectivul forțelor navale sud-coreene este acela de a dispune în viitorul apropiat de un portavion ușor în măsură să execute operații aeriene, dar fără a dispune de capabilități de sprijin al asaltului amfibiu. Configurația viitorului portavion ușor este mai degrabă similară cu cea a primelor nave de asalt amfibiu din clasa America.

LPX-II va avea un deplasament maxim de circa 40.000 tone, iar grupul său aerian va dispune de 20 de aparate F-35B STOVL. Cele 20 de avioane F-35B vor fi achiziționate separat de varianta cu decolare convențională F-35A din care Coreea de Sud va achiziționa 60 de exemplare.

Coreea de Sud nu este singurul stat asiatic care își dorește să achiziționeze F-35B pentru a dispune de o capabilitate limitată de aviație îmbarcată. Singapore și Japonia poartă discuții pentru procurarea acestei versiuni a F-35.    

Aparatele F-35 Lightning II sunt dezvoltate în trei variante: F-35A cu decolare/aterizare convențională (CTOL), F-35 B cu decolare scurtă și aterizare verticală (STOVL) și F-35C cu decolare de pe portavioane (CV).

Varianta cu decolare scurtă și aterizare verticală a F-35B este primul aparat STOVL supersonic cu suprafață redusă de reflexie din lume. Este destinat să acționeze de pe terenuri de aterizare improvizate sau de pe nave prevăzute cu punte de decolare/aterizare din imediata apropiere a zonelor de operații. Aparatele F-35B ale Corpului de infanterie marină al SUA au devenit operaționale pe 31 iulie 2015, iar din ianuarie 2017 o escadrilă de F-35B este dislocată permanent în baza Iwakuni din Japonia.

Pentru modul de operare STOVL, aparatele F-35B dispun, în spatele carlingii, de sistemul de propulsie cu ajutaj orientabil LiftFan, dezvoltat de Rolls Royce, încorporat la motorul turboventilator  Pratt-Whitney PW-F-135 care se poate roti cu 90⁰ când este în mod STOVL. Datorită echipării cu sistemul LiftFan, varianta STOVL dispune de o cameră internă pentru armament mai mică și poate transporta mai puțin combustibil decât varianta F-35A.

În afară de F-35 B, grupul aerian va mai cuprinde viitoarele elicoptere de atac ale infanteriei marine, care vor fi desemnate în urma finalizării competiției la care participă compania locală KAI cu Surion MAH (Marine Attack Helicopter), Bell Helicopters cu AH-1Z Cobra și Boeing cu AH-64E Apache.

În afară de menționarea programului portavionului ușor LPX-II, planurile de achiziție pentru forțele navale sud-coreene mai prevăd achiziționarea unui număr suplimentar de distrugătoare KDX-III Lot II echipate cu sistemul AEGIS și distrugătoare din noua generație KDDX în scopul protejării rutelor comerciale maritime și a intereselor sud-coreene în lume.

În plus, în afară de operaționalizarea submarinelor KSS-III Batch-I cu un deplasament în imersiune de 3.000tone, vor fi construite noi submarine de 3.600 tone și 4.000tone echipate cu noi sisteme de armament și autonomie extinsă.

Corpul de infanterie marină (29.000 de militari) va continua să achiziționeze noi elicoptere utilitare și de atac, nave rapide de debarcare și noile vehicule de asalt amfibiu KAAV-II pentru întărirea capabilităților amfibii.  

Fără îndoială, întărirea substanțială a forțelor navale ale Coreeii de Sud are în vedere contracararea intențiilor agresive reprezentate de forțele navale ale statului comunist nord-coreean și bineînțeles ale Chinei.

Marina nord-coreeană (46.000 militari, plus 40.000 în rezervă), dispune de numeroase vase de luptă vechi, între care 3 fregate și peste 30 de submarine cu propulsie diesel-electrică, echipate însă cu armament demodat și având o stare de operativitate redusă.

În schimb, la momentul actual flota chineză (240.000 militari, plus 350.000 în rezervă) dispune, pe lângă cele 55 de submarine diesel cu propulsie electrică (SSK) – din care 35 sunt modele noi, 4 submarine cu propulsie nucleară purtătoare de rachete balistice (SSBN) și 7 submarine cu propulsie nucleară de atac purtătoare de rachete antinavă (SSN), de 43 de nave mari de suprafață (2 portavioane, crucișătoare și distrugătoare) și 102 de fregate și corvete.

Și în anii următori China va continua extinderea forțelor sale navale, planurile de construcții preconizând creșterea constantă a flotei de submarine de la 66 de nave în prezent la 76 de nave în 2030, când va include 8 SSBN, 13 SSN și 55 SSK, alături de 65 de nave mari de suprafață și 135 de fregate și corvete.

 

Sursă foto: KAI (LPX-II).

Lasă un răspuns