Noul radar AESA dezvoltat de Coreea de Sud

Coreea de Sud a prezentat în premieră prototipul unui radar de cercetare aeriană cu rețea de antene fazate cu baleiaj electronic de tip activ AESA (Active Electronically Scanning Array) dezvoltat pentru viitorul avion de vânătoare, denumit KF-X, despre care se speră că va fi finalizat în aprilie 2021 și va zbura în 2022.

Programul bilateral KF-X este realizat în colaborare de firmele Korea Aerospace Industries (KAI) și Indonesian Aerospace și intenționează să dezvolte un avion de generația a V-a (denumit inițial F-33) cu performanțe de zbor mai bune decât F-16C, echipat cu un radar AESA produs în Coreea de Sud și o semnătură de radiolocație redusă – echivalentă cu cea a Eurofighter Typhoon sau F/A-18 Super Hornet, dar inferioară unui F-22 sau F-35.

KF-X va înlocui flota de avioane F-4 Phantom (50 de aparate) și F-5 Tigercat (40 de aparate) din dotarea Forțelor aeriene sud-coreene (65.000 de militari). Este preconizată fabricarea a peste 120 de avioane KF-X până în anul 2032. Avionul va fi bimotor, fiind echipat cu motoare General Electric F414 fabricate sub licență de Hanwha Techwin, va avea o viteză maximă de Mach 1,8 și va transporta o încărcătură de luptă de până la 7,7 tone.

Avionul va beneficia de sistem de urmărire a terenului și de evitare a detaliilor de teren – TF/TA (Terrain Following-Terrain Avoidance), iar la capitolul rachete aer-aer va fi echipat cu rachete cu rază scurtă de acțiune IRIS-T, iar pentru lupta aeriană dincolo de raza vizuală – BVR aparatul va dispune de racheta aer-aer cu rază lungă de acțiune Meteor.

Noul radar de cercetare aeriană AESA asigură descoperirea și urmărirea a sute de ținte aeriene, terestre și navale, inclusiv a platformelor mobile de transport și lansare verticală – TEL (Transport Erector Launcher) a rachetelor nord-coreene SCUD B (100 de lansatoare) și SCUD C (circa 40 de lansatoare).   

Fabricarea noului radar de către compania Hanwha Systems a fost decisă în 2015 ca urmare a refuzului SUA de a furniza tehnologia de dezvoltare a radarelor AESA către Coreea de Sud. Radarul care va echipa KF-X este considerat mai performant decât radarul de conducerea focului instalat pe ultimele versiuni ale aparatului F-16 Fightning Falcon.

Proiectul a beneficiat de sprijinul unor companii cum ar fi Elta Systems, Leonardo, and Saab.

Sursă foto: KAI (KF-X).

Lasă un răspuns