Smartphone pentru uz militar Galaxy S20TE

Compania Samsung a dezvoltat recent o versiune militarizată a smartphone-ului S20 – denumită S20TE – care are ca scop asigurarea unor echipamente rezistente și fiabile pentru uzul personalului militar sau agenților  operativi din teren și care să permită o comunicare sigură, atât ziua cât și noaptea, în diferite scenarii tactice.    

S20TE (Tactical Edition) este deci destinat, în principal, personalului militar și agenților operativi din teren aparținând agențiilor și instituțiilor guvernamentale americane, inclusiv din  Departamentul apărării. Telefonul  a suferit, evident, mai multe modificări care l-au transformat într-un echipament militar comunicații de teren.

În primul rând, S20TE a fost instalat într-o carcasă solidă, rezistentă la șocuri, și dispune de o arhitectură Dual DAR (Data-At-Rest) care securizează informațiile stocate cu două  niveluri de criptare și respectă standardele NSA/National Security Agency.   

S20TE este furnizat cu software preconfigurat pentru o conexiune rapidă cu stațiile radio tactice sau alte echipamente de comunicații din teren prin utilizarea SIM privat, a tehnologiei 5G, Wi-Fi 6 și a CBRS (Citizens Broadband Radio Service). CBRS reprezintă Serviciul de comunicații radio pentru  populație în banda largă de frecvențe – un spectru de frecvențe radio cuprins între 3,5 GHz și 3,7 GHz care este rezervat forțelor navale americane, comunicațiilor satelitare  și, parțial, pentru uz public. 

În plus, driverele telefonului pot stoca informații furnizate de drone, telemetre laser, GPS-uri externe și multe altele. Poate fi utilizat și în situația în care operatorul din teren poartă mănuși groase de protecție. 

Pachetele de îmbunătățiri includ optimizarea telefonului pentru folosirea de către operator a ochelarilor de vedere pe timp de noapte – NVG (Night-Vision Goggles) și un mod de lucru stealth (”de tăcere radio strictă”) care dezactivează LTE (Long Term Evolution – cea mai recentă și cea mai rapidă tehnologie wireless disponibilă în  comerț) și toate serviciile de radiofrecvență.

Sursă foto: Samsung. (ST20TE)

Lasă un răspuns