US Army a desemnat finaliștii programului FARA

În mijlocul pandemiei de coronavirus SARS CoV-2 (COVID-19), forțele terestre americane au anunțat cele două proiecte finaliste în cadrul programului FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) – Viitorul aparat de atac și cercetare, și anume 360 Invictus  al firmei Bell Helicopter și Raider X al companiei Sikorsky Aircraft (deținută în prezent de Lockheed Martin).      

După cum aminteam într-un material anterior, programul FARA își propune dezvoltarea unui elicopter de luptă care va asigura executarea misiunilor de cercetare îndeplinite, până nu demult, de aparatul OH-58D Kiowa Warrior, retras din serviciul activ în 2014 – fără găsirea unui înlocuitor, dar este posibil să înlocuiască aproape jumătate din flota de elicoptere AH-64 Apache (versiunile mai vechi).  

FARA va fi un aparat biloc, cu o configurație similară cu cea a elicopterelor antitanc, dar mai mic și mai agil. Misiunea principală a aparatului este descoperirea și observarea forțelor adverse, în special coloanele de tancuri, ale căror coordonate vor fi transmise unităților de artilerie, elicopterelor de atac, forțelor terestre, precum și avioanelor de lovire. FARA va putea lansa și coopera cu drone pentru descoperirea, identificarea și lovirea țintelor adverse fără pericilitarea aparatului.                  

În afară de cele două finaliste la competiția FARA au mai participat alte trei proiecte – AVX/L3 al companiei AVX Aircraft (în parteneriat cu L3Harris Technologies), AR40 aparținând unei companii mici – Karem Aircraft, dar sprijinită de giganții Northrop Grumman și Raytheon și  proiectul, fără nume, al firmei Boeing prezentat (ultimul) la începutul acestei luni.  

Cele două proiecte finaliste sunt destul de diferite în privința configurației, dar și a complexității.  

Raider X va fi echipat cu un motor T 901, dispune de o cabină de pilotaj cu comenzile de zbor alăturate (ca și la proiectele AVX/L3 și AR40), rotoare principale contrarotative (ca și la AVX/L3) și propulsor pentru înaintare.  Motorul T 901 a fost desemnat proiectul câștigător al programului motorului-turbină modernizat – ITEP (Improved Turbine Engine Program) de către forțele terestre americane, care își propun remotorizarea elicopterelor AH-64 Apache și UH-60 Black Hawk. 

360 Invictus este un proiect mai simplu, tradițional, cu comenzile de zbor dispuse în tandem (ca și la proiectul Boeing), cu un rotor principal articulat (tot T 901), rotor anticuplu încastrat, precum și cu unitate de propulsie suplimentară (asigurată de un motor Pratt & Whitney PW207D1). Ambele proiecte asigură îndeplinirea cerinței esențiale a forțelor terestre de a atinge o viteză maximă de cel puțin 330km/h.    

În privința armamentului, schemele de prezentare ale ambelor proiecte prezintă similarități: muniția este dispusă în compartimente interne (în ambele părți ale fuselajului inferior), iar în partea din față sunt dispuse tunul cu trei țevi rotative calibru 20mm, turelat, precum și sistemele electronice de descoperire și ochire a țintelor dispuse într-o turelă sub botul aeronavei. Ambele proiecte arată anumite eforturi constructive pentru reducerea amprentei de radiolocație, deși asigurarea unui grad superior de mascare pasivă (design stealth) nu se află pe lista de cerințe a forțelor terestre americane.

Surprinzător sau nu, ambele companii își dispută și finala pentru programul Viitorului aparat de asalt cu rază lungă de acțiune – FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) destinat dezvoltării unui succesor al elicopterului de transport UH-60 Blackhawk. Raider X este foarte similar cu proiectul SB-1 Defiant, propunerea firmei Lockheed Martin pentru programul FLRAA, un avantaj care va cântări destul de greu în alegerea/alegerile finale. În cadrul programului FLRAA, Bell oferă V-280 Valor – un aparat cu rotoare basculante, un proiect mai complex față de SB-1, dar mizează pe configurația convențională Invictus în FARA.

Cele două companii finaliste vor trece în faza următoare a programului și anume construirea unor prototipuri care vor efectua primul zbor în 2023, iar după desemnarea proiectului câștigător producția de serie va demara din anul 2028. 

Sursă foto: Lockheed Martin/Sikorsky și Bell Textron Inc.

Lasă un răspuns