Comandant NATO: sănătatea militarilor noștri este importantă pentru operativitate forțelor și pentru descurajarea și apărarea teritoriilor noastre

Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Todd Wolters, a declarat că monitorizează cu atenție răspândirea coronavirusului.

Generalul american mai precizează că în urma în urma consulătilor cu națiunile aliate și partenere și în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății vor fi luate măsuri de a modifica exercițiul Defender Europe 20.  De asemenea, este evaluată situația altor exerciții militare.

Oficialul mai precizează că este evaluată situația exercițiilor și că sănătatea militarilor este importantă pentru a menține operativitatea forțelor și pentru descurajarea și apărarea teritoriilor alianței.

Împreună cu națiunile aliate și partenere, au fost luate măsuri de precauție pentru a proteja sănătatea atât a militarilor, cât și a comunităților din care aceștia fac parte

Defender Europe 20 este un exercițiu ce urma să disloce din SUA în Europa 20.000 de soldați americani. O dată ajunși în Europa, militarii americani urmau să se antreze cu militari din 18 națiuni aliate și partenere. În total, aproximativ 37.000 de militari ar fi urmat să fie implicați în Defender 20 și exercițiile conexe acestuia, cu scopul de a contribui la obiectivele de descurajare ale NATO.

Defender 20 nu este singurul exercițiu militar de amploare afectat de noul coronavirus. Miercuri, 11 martie 2020, Norvegia a anulat un exercițiu NATO. Aproximativ 14.000 de militari urmau să se antrenze în nordul Norvegiei, la graniță cu Rusia, în condiții meteo extreme.

 

Lasă un răspuns