Cold Response 2020, exercițiul NATO din Norvegia, a fost anulat din cauza noului coronavirus

Foto: Torbjørn Kjosvold, Forțele Armate Norvegiene

Forțele Armate din Norvegia au hotărât anularea exercițiului Cold Response 2020, un exercițiu NATO cu aproximativ 14.000 militari din Norvegia și alte 8 națiuni aliate. Decizia a fost luată în strânsă colaborare cu autoritățile medicale norvegiene.

General-locotenentul Rune Jakobsen, comanda

ntul structurii norvegiene responsabile de exercițiu, a declarat că este conștient de responsabilitățile pe care Forțele Armate Norvegiene le are și că structura pe care o conduce lucrează la prevenirea răspândirii virusului în Norvegia. Această decizie le permite forțelor norvegiene să îți păstreze capacitatea operațională și să ofere sprijin pupulației civile, la nevoie.

„Oprind exercițiul în acest stadiu ne asigurăm că nu punem o povară inutilă pe sistemul medical civil din Norvegia, cum ar fi posibile îmbolnăviri ale soldaților, accidente sau testări pentru a depista personalul de coronavirus” a spus Jakobsen.

De asemenea, o parte din personalul militar din Norvegia are responsabilități și în sistemul medical civil, iar prin această decizie ei pot să-și desfășoare activiatea în spitale.

Cold Response este un exercțiu planificat a se desfășura în Nordul Norvegiei, aproape de granița cu Rusia, și avea ca scop antrenarea militarilor în condiții meteorologice severe. Conceptul exercițiului este de a testa posibilitatea de a primi sprijin aliat și de a colabora cu autoritățile civile pentru apărarea Norvegiei.

Lasă un răspuns