Proiectul Boeing pentru programul viitorului aparat de atac și cercetare

După o perioadă destul de lungă de așteptare, compania Boeing și-a prezentat proiectul elicopterului care va participa la competiția pentru câștigarea programului FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) – Viitorul aparat de atac și cercetare al forțelor terestre americane.

Programul FARA își propune dezvoltarea unui elicopter de luptă care va asigura executarea misiunilor de cercetare îndeplinite, până nu demult, de aparatul OH-58D Kiowa Warrior, retras din serviciul activ în 2014 – fără găsirea unui înlocuitor. Există informații că FARA va înlocui și aproape jumătate din flota de elicoptere AH-64 Apache destinat luptei antiblindate.

Noul proiect al firmei Boeing, care până în prezent nu a primit niciun nume, este un elicopter clasic cu un rotor principal echipat cu 6 pale, un rotor anticuplu cu 4 pale și un propulsor cu  4 pale în partea din spate a aeronavei. Aparatul este propulsat de un singur motor T901, dezvoltat de compania General Electric, având dispozitivul de admisie a aerului în partea din față a aeronavei.

Motorul T901 a fost desemnat proiectul câștigător al programului motorului-turbină modernizat – ITEP (Improved Turbine Engine Program) de către forțele terestre americane, care își propun remotorizarea elicopterelor AH-64 Apache și UH-60 Black Hawk.

Configurația proiectului Boeing permite viitorului elicopter să-și mențină viteza de zbor pe timpul executării manevrelor, aspect imposibil pentru aparatele actuale fără afectarea vitezei. Proiectul asigură îndeplinirea cerinței esențiale a forțelor terestre de a atinge o viteză maximă de cel puțin 330km/h.

Schemele de prezentare furnizate de compania Boeing prezintă compartimentele interne de muniție dispuse în ambele părți ale fuselajului inferior, împreună cu tunul cu trei țevi rotative calibru 20mm, turelat, precum și sistemele electronice de descoperire și ochire a țintelor dispuse într-o turelă sub botul aeronavei.

În afară de Boeing, la competiția FARA mai participă alte patru proiecte – AVX/L3 al companiei AVX Aircraft (în parteneriat cu L3Harris Technologies), Invictus 360 al firmei Bell Helicopter, Raider X al companiei Sikorsky Aircraft (deținută în prezent de Lockeheed Martin) și AR40 aparținând unei companii mici – Karem Aircraft, dar sprijinită de giganții Northrop Grumman și Raytheon.

Proiectul Boeing se pare că oferă o alternativă la un cost redus față de ceilalți competitori, acesta plasându-se undeva între complexitatea proiectului Raider X (echipat cu același motor T 901) al firmei Sikorsky și simplitatea oferită de proiectul Invictus 360 al companiei Bell.

Până la sfârșitul lunii, forțele terestre americane vor alege cele două companii finaliste care vor trece în faza următoare a programului și anume construirea unor prototipuri care vor efectua primului zbor în 2023, iar după desemnarea proiectului câștigător producția de serie va demara din anul 2028.

 

Sursă foto: Boeing.

Lasă un răspuns