Torpile din noua generație pentru Franța și Brazilia

Firma franceză Naval Group a livrat recent primele loturi de torpile grele F21 din noua generație pentru forțele navale franceze (Marine Nationale) și braziliene (Marinha do Brasil). În noiembrie 2019, Franța a anunțat că a achiziționat 6 din totalul de 93 de torpile grele F21, în timp ce numărul de torpile pentru Brazilia nu a fost încă dezvăluit.

Brazilia este prima țară care achiziționează noua torpilă F21, care va echipa noua clasă de submarine de fabricație franceză Skorpene, din care Marinha do Brasil deține 4 nave.

În cadrul forțelor navale franceze, F21 va înlocui vechile torpile F17 Mod.2 (rază de acțiune 20km și viteză 74km/h, dirijate prin cablu și terminal activ/pasiv de autodirijare), introduse în dotare în 1988, de la bordul celor patru submarine nucleare purtătoare de rachete balistice (SSBN) din clasa Le Triomphant. Totodată, va echipa prima navă a noii clase de submarine nucleare de atac Barracuda – Suffren, precum și viitorul submarin nuclear purtător de rachete nucleare cunoscut sub denumirea SNLE 3G, precum și un număr neprecizat de submarine nucleare de atac din clasa Rubis (care cuprinde șase nave).

Grecia ar putea fi următoarea țară care ar putea cumpăra torpilele grele F21 pentru dotarea celor patru submarine Tip 214 și a unui submarin Tip 209 de fabricație germană. Necesarul ar fi de 36 de torpile grele (cal. 533mm) pentru înlocuirea vechilor torpile de fabricație germană model SUT Mod 0 și SST-4 intrate în dotare în anii 1980.

Și India își dorește circa 100 de torpile grele pentru echiparea celor 6 submarine din clasa Skorpene (nave care au costat 3 mld. de dolari).

Torpila grea F21 are un diametru standard NATO de 533mm, o lungime de 6m și o greutate de 1.550kg. Torpila este capabilă să acționeze la adâncimi cuprinse între 500m și 10m, iar raza sa de acțiune depășește 50km.

Torpila este dirijată, inițial, prin fibră optică, iar ulterior, în apropierea raionului țintelor, va intra în funcțiune capul de autodirijare care va iniția modurile de căutare activă/pasivă a țintei. Capul de autorijare este în măsură să descopere și să urmărească autonom o țintă dintr-un grup de nave, clasificând semnalele acesteia și anulând semnalale false de contraacțiune acustică ale sistemelor de protecție împotriva torpilelor ale navelor adverse.

Sistemul de propulsie electric, extrem de silențios, utilizează o baterie Al-Oxid de argint (AgO-Al) care permite atingerea unei viteze de peste 50 de noduri (1 nod = 1 milă), adică peste 92 km/h.

Partea din spate a torpilei este furnizată de firma Atlas Electronik și se pare că a fost împrumutată de la torpila de fabricație germană SeaHake Mod4.

Capul de luptă al torpilei este suficient de mare pentru a distruge orice submarin sau navă de suprafață (corvete, fregate, distrugătoare) cu un deplasament de până la 10.000 tone și poate avaria grav submarinele mari cu propulsie nucleară sau navele mari de suprafață.

Sursă foto: Ministerul francez al apărării.   

Lasă un răspuns