Racheta antinavă Marte-ER

Concernul multinațional MBDA a finalizat recent al doilea test al rachetei antinavă Marte-ER, varianta cu rază de acțiune extinsă (Extended Range), în poligonul PISQ din Sardinia. Primul test al rachetei s-a desfășurat în noiembrie 2018.

În cadrul tragerii au fost testate un nou sistem integrat de navigație, un nou tip de focos de proximitate, precum și sistemul de dirijare cu tehnologie avansată pe ultima porțiune a traiectoriei. În timpul testului racheta a executat diferite manevre, inclusiv demonstrarea capabilității de zbor razant cu suprafața apei (”sea skimming”) la viteze subsonice ridicate.

Oficialii companiei au declarat că după parcurgerea a peste 100km racheta a lovit extrem de precis ținta plutitoare având eroarea circulară probabilă aproape de zero.

Marte-ER este o rachetă antinavă cu rază lungă de acțiune din generația a III-a din cadrul familiei de rachete MARTE, dezvoltate de MBDA, fiidn derivată din racheta antinavă Marte Mk2/S care se află deja în dotarea marinei italiene, echipând elicopterele navale NH-90 și AW101. Principala diferență dintre cele variante constă în introducerea unui motor turboreactor în locul motorului rachetă, precum și raza de acțiune.

Rachetele Marte-ER pot acționa în orice condiții meteo, au o rază de acțiune de peste 100 km, zboară cu o viteză subsonică ridicată și dispun de o încărcătură de luptă perforant-explozivă inițiată de focoase la impact sau de proximitate. Poate fi lansată de pe o gamă largă de platforme aeriene – avioanele de luptă Eurofighter Typhoon, elicopterele navale NH-90 sau avioanele de patrulare maritimă, navale cum ar fi vedetele purtătoare de rachete și poate intra chiar și în dotarea bateriilor de coastă.

Traiectoria rachetei este razantă cu suprafața apei (”sea skimming”) și beneficiază de dirijare prin GPS și radio-altimetru, cu rută prestabilită prin mai multe puncte de reper 3D, iar dirijarea către țintă pe porțiunea finală a traiectoriei este asigurată de un cap de căutare pe radiofrecvență (RF) de tip activ de ultimă generație, dezvoltat de MBDA.

Capul de dirijare dispune de un sistem de contra-contramăsuri radioelectronice – ECCM (Electronic Counter-CounterMeasures) pentru asigurarea unei protecții eficiente la acțiunile de bruiaj adverse.

 

Sursă foto: MBDA.

Lasă un răspuns