Donald Trump a anunțat joi uciderea lui Qassim al-Rimi, liderul al-Qaida din Peninsula Arabică

Donald Trump a anunțat joi uciderea lui Qassim al-Rimi, liderul al-Qaida din Peninsula Arabică, într-o postare pe o rețea de socializare.

Qassim al-Rimi se afla în Yemen și a revendicat atacul din decembrie, din baza navală americană Pensacola, Florida, unde un ofițer saudit, aflat la un curs, a împușcat mortal trei marinari americani.

Incidentul a adus în atenția publică ofițerii străini aflați la pregătire în baze militare din SUA, iar oficialii Pentagonului au decis să trimită acasă 21 de studenți militari saudiți, care ar fi arătat sentimente jihadiste sau anti-americane în postările pe rețelele de sociaizare.

Donald Trump nu a spus când a fost executată operațiunea antiteroristă și nu a oferit niciun detaliu despre modul de desfășurare : terestru, aerian, combinat etc.

E posibil ca atacul cu dronă executat cu aproape o săptămână în urmă, care a distrus o clădire în estul Yemenului unde s-ar fi aflat militanți al-Qaida, să-l fi ucis și pe Qassim al-Rimi, dar confirmarea decesului să fi venit mai târziu.

Lasă un răspuns