Super-bombardierul B-21 RAIDER

Forțele aeriene americane au difuzat în data de 31 ianuarie a.c. câteva imagini cosmetizate ale viitorului bombardier strategic B-21, create de compania producătoare Northrop Grumman, fără a furniza explicații suplimentare privind motivul prezentării acestor imagini și fără a le însoți de noi detalii tehnico-tactice.

Imaginile difuzate, care prezintă avionul la intrarea într-un hangar, sunt de fapt trei versiuni ale aceleeași imagini, din baze aeriene diferite – Whiteman, Ellsworth și Dyess – despre care se spune că vor găzdui bombardierele strategice B-21. În prezent acestea adăpostesc cele 20 de avioane B-2 Spirit și cele 63 de B-1B Lancer care vor fi înlocuite de acest aparat.

Programul bombardierului B-21 Raider este învăluit în secret încă de la momentul demarării proiectului în februarie 2016, iar aceste imagini, plus câteva prezentări grafice și specificații tehnico-tactice difuzate anterior, fiind singurele informații despre viitorul avion.

Imaginile difuzate confirmă faptul că B-21 Raider va păstra aceeași formă de aripă zburătoare prezentă la B-2 Spirit, avionul pe care îl va înlocui începând cu anul 2030. Având același constructor – compania Northrop Grumman – lucru acesta era cumva de așteptat, ca și încorporarea tehnologiilor de mascare pasivă utilizate la B-2 plus, probabil, noi tehnologii dezvoltate recent.

Caracteristicile noului bombardier se pare că sunt mai mici decât la masivul B-2, fapt confirmat chiar și de trenul de aterizare, care va dispune doar de două roți mari de aterizare față de patru cât are B-2. Comparativ cu B-2, Raider va dispune un bot mai alungit, asemănător unui vârf de săgeată, iar cabina de pilotaj va avea două parbrize în loc de patru prezente la B-2.

Ca și predecesorul său, B-21 Raider va executa misiuni de atac nuclear și convențional, utilizând în mare aceleași tipuri de arme în cele două compartimente interne carenate. Pentru reducerea costurilor, forțele aeriene pot opta pentru același lansator de rachete rotativ utilizat la B-2. Fiecare compartiment intern dispune de un lansator rotativ care poate transporta și lansa 8 rachete sau bombe.

Pentru executarea misiunilor de atac nuclear, B-21 va fi înarmat, printre altele, cu rachete de croazieră nucleare cu rază lungă de acțiune din generația viitoare – LRSO (Long-Range Stand-Off), având încorporată tehnologie stealth, prin care se urmărește în primul rând, crearea de culoare printre sistemele antiaeriene adverse și, ulterior, lovirea țintelor principale și secundare cu bombe atomice gravitaționale de tip B-61 sau B-61-12, cu capabilitate de setare a puterii de explozie.

Armamentul convențional va cuprinde rachete aer-sol lansate din afara razei de acțiune a armamentului inamic, cu rază extinsă – AGM-158A JASSM (Joint Air-Sol Stand-off Missile- Extended Range) sau rachete pentru lovituri de precizie GBU-31 JDAM (Joint Direct Attack Munitions) cu dirijare prin satelit.

JASSM este o rachetă care poate fi utlizată în orice condiții meteo, dispune de un sistem de dirijare sofisticat bazat pe un receptor GPS și un cap de căutare în IR pentru dirijare pe porțiunea finală a traiectoriei. Cunoscută pentru imunitatea la contramăsurile electronice adverse, racheta dispune de o încărcătură de luptă de 423 kg, iar raza de acțiune este de 930 km. În prezent, patru țări dispun de această rachetă deosebită – Australia, Finlanda, Polonia și SUA.

Așa cum spuneam, B-21 Raider va înlocui 20 de bombardiere strategice stealth B-2 Spirit (datând din anii 1990) și 63 de bombardiere B-1B Lancer (datând din anii 1980), dar nu și bombardierele B-52 care vor rămâne în serviciul activ până în 2040.

În afară de diferențele menționate dintre cele două aparate în ceea ce privește dimensiunile, numărul de motoare sau încărcătura transportată, B-21 va avea caracteristici mult superioare în ceea privește mascarea pasivă. În prezent, suprafață redusă de reflexie-RCS (radar cross section) a lui B-2 este estimată undeva în intervalul 0,75-0.05m2. 

Spre comparație, RCS pentru F-117 Nighthawk este 0,003, F-35 Lightning II este 0,005, iar pentru F-22 Raptor se situează undeva în zona 0,0001 (cât o insectă!). Omoloagele lor din Rusia (Su-57) și China (J-20) au valorile RCS destul de mari, 0.4m2 (alții spun de 1m2) și, respectiv, peste 1m2.

Tabel comparativ între B-21 și B-2

CRITERIUL B2 SPIRIT B21 RAIDER

(toate datele sunt estimative)

Producător  Compania Northrop Grumann
Primul zbor executat Iulie 1989 Decembrie 2021
Aparate fabricate 21

(20 în servciul activ, 1 distrus într-un accident în 2008)

0
Numărul de aparate planificate inițial a fi fabricate 132 Peste 100
Piloți 2 2
Motoare

(model/tracțiune)

4

turboventilatoare cu dublu flux General Electric F118-GE-100

fiecare dezvoltând o putere de 77kN

2-4

Pratt & Whitney

Costul

unui

aparat

Inițial 440 mil. $

(având la bază nr. inițial de 132 de aparate)

553 mil. $

(publicat)

Final 2,21 mld. $

(Include costurile de cercetare, dezvoltare și producție)

652 mil. $

(plafonul maxim acceptat)

Lungime 23m  
Înălțime 6m  
Anvergură 54m 50m
Greutate maximă la decolare 153t  
Plafon 15.400m  
Încărcătura de luptă 30.000 kg Peste 15.000 kg
Rază de acțiune fără realimentare în aer/cu o realimentare în aer 11.100km/18.500km  
Viteză maximă/de croazieră 0,8/0.77 Mach  

Ca o paranteză, valorile RCS de mai sus explică, în parte desigur, de ce sistemele rusești S-400 Triumf (codificare NATO: SA-21 Growler) dislocate în Siria nu au detectat prezența avioanelor israeliene în timpul misiunilor executate în spațiul aerian sirian. Mai mult, explică de ce aceleași sisteme par a nu pune probleme avioanelor din generația a V-a americane F-35 și F-22 la distanțe mari.

Radarul de conducerea focului și de angajare a țintelor aeriene 92N6E (codificare NATO: Gravestone) care se află în dotarea  sistemelor S-400 Triumf (un radar/baterie de tragere) poate detecta prezența acestor tipuri de la 34km (F-35) și 21km (F-22), distanțe extrem de mici, care se traduc prin timpi de reacție foarte mici și târzii pentru a permite tragerea oportună cu rachete antiaeriene.

Ținând cont că majoritatea armelor americane – cum sunt JASSM sau JDAM, se lansează de la distanțe considerabile, cu mult în afara bătăii armamentului antiaerian rusesc, dispun de mascare pasivă, dirijare sofisticată și traiectorie de zbor foarte joasă, mult lăudatele sisteme antiaeriene rusești, nu pot reacționa decât târziu, în cel mai bun caz, doar la câteva dintre rachetele lansate să le distrugă. Iar un radar la o baterie de tragere (4 lansatoare) este insufficient; acesta poate fi bruiat de avioanele de luptă radioelectronică (EF-18 Growler), lovit de rachetele cu dirijare pe fascicul de radiolocație (AARGM) sau saturat de valuri de rachete de croazieră (RCS 0,1-0,2m2), care zboară la mică altitudine, sau drone. Fără radar bateria este ca și scoasă din luptă.

Un F-16 A/B are o valoare RCS situată în intervalul 1-3 m2, putând  fi descoperit de radarul 92N6E de la 175-225km, deci de la o distanță apreciabilă. Dacă ai și muniție sofisticată cu rază lungă de acțiune, vorbim aici de JASSM sau AARGM, și mai achiziționezi și avioane F-35, ai șanse mari să spargi un ”balon” rusesc plin de capabilități A2/AD din orice zonă, fie ea Kaliningrad sau Crimeea.

Sursă foto: US Air Force. 

Lasă un răspuns