Cât economisesc militarii americani folosind magazinele din baze

Cât economisesc militarii americani folosind magazinele din baze

Un studiu făcut de Pentagon arată că militarii care au cumpărat produse din magazinele alimentare din baze, denumite și Commissary, au economisit, în medie, peste 25 la sută.

Ce este interesant, că în cazul magazinelor din baze militare de peste hotare, economia cumpărătorilor depășește 42 la sută.

Aceste magazine, împreună cu cele de bunuri de larg consum denumite și PX, BX NEX etc, funcție de tipul bazei (Post Exchange pentru forțe terestre, Base Exchange pentru forțe aeriene și Navy Exchange pentru forțe navale), sunt populare și în rândul militarilor români care au fost în misiuni externe și și-au putut cumpăra diferite produse la prețuri mult mai mici decât în țară.

Alte moduri de economisire pentru militarii americani, coordonate de armată: loturi de teren și case la prețuri promoționale, negocierea unor oferte din partea unor firme la vânzarea produselor. De exemplu, sunt firme producătoare de mașini care acordă un discount de zece la sută dacă faci parte din rândul armatei sau ești veteran. 

Și în România sunt magazine militare americane, la o dimensiune mult redusă, în bazele de la Mihail Kogălniceanu și Deveselu.

A fost un proiect și în armata română să se construiască astfel de magazine, cu aproape zece ani în urmă, dar din păcate nu s-a concretizat. O altă inițiativă a unui fost ministru al apărării, prin care firmele acordau reduceri militarilor, a fost desființată imediat ce a venit la conducere alt ministru.

Sursă foto: militarytimes.com

Lasă un răspuns