F-35 la preț de F-16. Ce va cumpăra România?

F-35 la preț de F-16. Ce va cumpăra România?

După ultima achiziție a Poloniei, 32 de avioane F-35 cu aproape patru miliarde de euro, comparând cu alte achiziții recente de F-16, constatăm că prețurile la cele două modele sunt aproape egale.

Un aparat nou, F-35 sau F-16, ajunge să coste peste 120 de milioane euro, din care aeronava este în jur de 70 de milioane de euro, restul fiind pachetul logistic, de unde pot apărea și unele diferențe.

Și este cumva normal, deoarece F-16, în ultima variantă, înglobează multe tehnologii de la F-35. În schimb, când vine vorba de logistică și costul unei ore de zbor, mentenanța lui F-16 este mult mai ușoară, iar ora de zbor ajunge să fie la jumătate de preț.

Comparând cu avioanele noi, România a plătit jumătate de preț pe aparat, în jur de 60 de milioane de euro bucata, cele 17 aeronave costând aproape un miliard de euro.

Ținând cont că prețul pachetelor logistice sunt cumva asemănătoare la avioanele noi și la cele second-hand, rezultă că, în cazul nostru, prețul pe aparat a fost unul destul de bun, de sub 20 de milioane de euro.

În viitor, România mai are de cumpărat 36 de avioane pentru încă două escadrile. Ce ar trebui să aleagă?

Din punct de vedere financiar și logistic și dacă judecăm pe termen scurt, varianta de F-16 la mâna a doua ar fi cea mai potrivită: costuri mai mici, integrare ușoară în flota deja existentă.

Dacă însă gândim pe termen lung, F-35 este avionul momentului și al viitorului. Fabrica a vândut în jur de 500 de aparate, iar 10 țări NATO au optat deja pentru acest model.

Dacă mergem mai departe și ne gândim că nu cumpărăm avioane doar pentru misiunile de poliție aeriană pe timp de pace și analizăm potențiale conflicte în zonă, cu siguranță varianta F-35 este câștigătoare.

După ce Rusia a ocupat ilegal Crimeea, și-a dezvoltat un sistem solid de interdicție aeriană, prin instalarea mai multor sisteme de rachete S-400 și S-300 în peninsulă care, împreună cu cele deja existente în Krasnodar, creează o barieră A2AD (anti-access/area denial) care acoperă aproape toată Marea Neagră.

În acest caz, ar trebui să urmăm exemplul Poloniei și să ne concentrăm ca următoarele escadrile să fie formate din F-35, singurele avioane disponibile pe piață ce sunt eficiente, cel puțin teoretic, împotriva sistemelor rusești de radare și rachete.

 

Lasă un răspuns