Aproape jumătate dintre militarii participanți la exercițiile organizate de forțele terestre în 2019 au fost străini

Aproape jumătate dintre militarii participanți la exercițiile organizate de forțele terestre în 2019 au fost străini

 

Forțele terestre române au organizat anul trecut 12 exerciţii importante, atât în țară cât și în străinătate, la care au participat aproximativ 20.000 de militari, dintre care 9.000 din state membre ale NATO şi partenere.

Informația apare în autoevaluarea forțelor terestre române pe anul 2019, desfășurată pe 16 ianuarie, la sediul SMFT, la care a participat și șeful Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Potrivit datelor prezentate de şeful Statului Major al Forţelor Terestre (împuternicit), pe parcursul anului 2019 au fost îndeplinite toate misiunile încredinţate de către întreg personalul militar şi civil din marile unităţi şi unităţile ce compun structura terestră, în acord cu resursele alocate şi cu indicatorii principalelor direcţii de acţiune.

Pentru anul 2020, structurile celei mai numeroase categorii de forţe din Armata României vor rămâne angajate în importante evenimente de instrucţie, în context multinaţional şi întrunit, la exerciţii naţionale şi în afara spaţiului naţional. Forţele tereste vor fi implicate şi în exerciţiul „Defender Europe 20”, una dintre cela mai complexe aplicaţii ale NATO, parte a „Atlantic Resolve”.

În perspectivă, obiectivele principale ale Forţelor Terestre Române pentru anul 2020, enunţate de generalul-maior Dorin Blaiu şi aprobate de conducerea Ministerului Apărării Naţionale, sunt: dezvoltarea sistemului de comandă-control, demonstrarea capacităţii de reacţie a categoriei de forţe pentru descurajare militară prin derularea unui continuu program de exerciţii şi de executare a misiunilor, crearea unor capabilităţi de răspuns pregătite să respingă eventuale acţiuni agresive la adresa României şi, nu în cele din urmă, finalizarea procesului de modernizare a învăţământului militar.

Cei doi generali nu au amintit nimic despre programele de înzestrare, mai ales că luna viitoare ar trebui să intre în dotarea forțelor terestre primele transportoare Piranha 5, cu o întârziere de un an de zile.

 

Sursă foto: MApN

Lasă un răspuns