Singapore va cumpăra avioane F-35

Singapore va cumpăra avioane F-35

Guvernul american a aprobat cererea venită de la Singapore de a cumpăra avioane F-35, conform publicației defensenews.com.

Anul trecut, Ministerul Apărării din Singapore a trimis o cerere către Pentagon aratând intenția cumpărării, într-o primă fază, a patru avioane F-35B, cu intenția de-a procura, în total, 12 aeronave.

Pe 9 ianuarie, Departamentul de Stat a acceptat tranzacția, care s-au putea ridica la 2,75 miliarde de dolari, conform Agenției de Cooperare și Securitate în domeniul Apărării.

Contractul ar include și un pachet logistic generos format din 13 motoare, sisteme de comunicații și război electronic, echipament de pregătire etc.

Aviația din Singapore ar vrea ca pe viitor să-și înlocuiască flota de 60 de aeronave F-16C/D Block 52/52+, fiind o bună ocazie pentru România, care este în căutare de avioane F-16, să negocieze preluarea unei părți.

Prin semnarea contractului, Singapore va deveni al doisprezecea stat care optează pentru F-35, după Australia, Belgia, Danemarca, Israel, Italia, Japonia, Ţările de Jos, Norvegia, Coreea de Sud, Regatul Unit și, bineînțeles, SUA.

 

Lasă un răspuns