Asaltul taliban care a durat 10 ore

Asaltul taliban care a durat 10 ore

Departamentul Apărării a transmis fotografii cu lucrările de refacere a terminalului călători de lângă Baza aeriană de la Bagram, în urma atacului taliban de miercuri, conform militarytimes.com.

Talibanii au folosit atacul în forță, combinat cu atacuri sinucigașe împotriva unui punct medical aflat în renovare, de lângă baza aeriană.

Chiar dacă nu au reușit să pătrundă în baza militară, talibanii s-au baricadat în facilitatea medicală unde au rezistat 10 ore, în final fiind anihilați de atacurile aeriene.

În urma intervenției forțelor internaționale, cinci militari georgieni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au acționat împreună cu militari americani și afgani.

Atacul s-a produs în timp ce oficialii americani încearcă se reia negocierile de pace cu talibanii, după ce acestea au fost suspendate de către președintele Donald Trump, în urma unui atac sângeros al talibanilor în Zona Verde, unde și-a pierdut viața și un român.

Până la ajungerea unui acord, forțele aeriene americane desfășoară una dintre cele mai mari campanii de bombardament a forțelor insurgente.

Sursă foto: Departamentul Apărării

Lasă un răspuns