Armata are din nou șef

Armata are din nou șef

Generalul-locotenent Daniel Petrescu este noul șef al Statului Major al Apărării după ce numirea sa a fost astăzi avizată de către Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Generalul Petrescu era deja împuternicit pe această funcție, după ce generalul Nicolae Ciucă a trecut în rezervă pentru a ocupa postul de ministru al apărării.

Daniel Petrescu a fost numit pe funcția de locțiitor al șefului SMAp în vara acestui an și era oarecum previzibilă numirea sa în fruntea armatei.

Daniel Petrescu este unul dintre cei mai buni generali ai armatei române, înainte de a fi locțiitorul șefului apării, acesta a ocupat funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, structură NATO deosebit de importantă din România.

Generalul Petrescu a fost comandant de batalion și de brigadă și a participat la misiuni externe în Irak, Afganistan, Kosovo, Angola și Bosnia și Herțegovina.

Între anii 2013 – 2016, a fost reprezentant militar la Comandamentul Aliat pentru Transformare, situat in Norfolk, SUA.

Daniel Petrescu este absolvent al Colegiului Întrunit de Comandă și Stat Major din Marea Britanie și a absolvit și un master în studii de apărare la Kings College din Londra.

Sursa foto: defense.ro

Lasă un răspuns