Sârbii nu vor achiziționa sistemul rusesc S-400 nici daca-l primesc cadou

Sârbii nu vor achiziționa sistemul rusesc S-400 nici daca-l primesc cadou

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat, miercuri, într-un interviu la televiziunea națională RTS că țara sa nu intenționează să cumpere sistemul de apărare anti-aerian rusesc S-400. Oficialul a spus, printre altele, că dezvoltarea infrastructurii are prioritate, în special construcția autostrăzilor.

Discuția despre această achiziție a plecat în timpul exercițiului ruso-sârb Slavic Shield-2019, care s-a terminat cu puțin timp în urmă, unde au fost desfășurate sistemele anti-aeriene rusești S-400 și Pantsyr-S.

Atunci presa a transmis că partea sârbă a cumpărat sistemul de rachete și tunuri cu rază mică Pantsyr-S și intenționează să cumpere și sistemul cu rază mare S-400.

Sistemul Pantsyr, achiziționat deja de sârbi, este montat pe un camion, are două tunuri de 30 mm, capabile să tragă 40 de lovituri pe secundă și 12 rachete anti-aeriene.

Într-un articol al agenției ruse Tass se specifică că Rusia ar fi fost dispusă să ofere un sistem S-400 Serbiei drept cadou, în cazul în care nu avea banii necesari, dar oficialii sârbi s-ar fi răzgândit de frica sancțiunilor americane.

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns