STS: la alegerile prezidențiale nu se va realiza același nivel de transparență ca în cazul alegerilor europarlamentare

STS: la alegerile prezidențiale nu se va realiza același nivel de transparență ca în cazul alegerilor europarlamentare

STS ne anunță că vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare și că nu se va realiza același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c.

Mai jos, comunicarea STS:

”La solicitarea dumneavoastră din data de 1 noiembrie 2019, transmisă pe adresa de email presa@sts.ro, vă comunicăm următoarele:

Întrebarea 1. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerințelor operaționale reieșite din hotărârile AEP și deciziile BEC.

Până în acest moment nu au fost adresate către STS cerințe operaționale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecință, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale.

Întrebarea 2. Conform cerințelor operaționale amintite mai sus rezultă că vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare.

STS nu are cerințe operaționale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparține AEP și BEC.

Întrebarea 3. Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare.

Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c.

De asemenea, considerăm că nivelul de transparență realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie același pentru toate categoriile de public.

În momentul de față nu există cerințe operaționale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secțiilor de votare”.

Sursă foto: sts.ro

 

Mai jos răspunsul primit de la STS:

 

Lasă un răspuns