Militari ruși patrulează la granița cu Turcia

Militari ruși patrulează la granița cu Turcia. Poliția militară rusă a început patrularea, împreună cu grănicerii turci, de-a lungul graniței siriano-turcă, după retragerea militarilor americani din regiune.

Acțiunea vine după ce președinții celor două țări, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au semnat un memorandum la Soci, pe 22 octombrie, pentru acțiuni comune în nord-estul Siriei.

Polițiștii militari ruși și grănicerii turci vor monitoriza, în principal, retragerea luptătorilor kurzi la 30 de km. de graniță.

Turcia a inițiat o operațiune controversată în regiune, pe 9 octombrie, cu principalul scop de a-i elimina pe luptătorii kurzi, aliați ai militarilor americani împotriva teroriștilor ISIS.

Pe 17 octombrie, vicepreședintele american Mike Pence l-a convins pe președintele turc Erdogan să oprească ofensiva pentru 120 de ore, pentru a acorda timpul necesar kurzilor să elibereze localitățile de lângă graniță.

Chiar dacă oficialii americani au spus că-i vor retrage pe toți militarii din Siria, aproape 200 de militari americani vor rămâne în estul acestei țări pentru a-i ajuta pe kurzi să apere exploatările de petrol din zonă.

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns