Cum și-au bombardat americanii propria bază

Cum și-au bombardat americanii propria bază. Două avioane F-15 au bombardat un depozit de muniție și alte materiale militare americane dintr-o bază din Siria după retragerea militarilor, conform CNN care preia declarațiile unui oficial de la Pentagon.

CNN susține că este pentru prima dată când militarii americani sunt forțați să-și bombardeze propriile echipamente, din cauza retragerii militarilor în grabă și existenței riscului ca respectivele muniții și materiale să fie acaparate de milițiile sprijinite de armata turcă.

Baza era amenajată într-o fostă fabrică de ciment Lafarge, iar explozia nu a produs victime, a declarat colonelul  Col. Myles Caggins, purtătorul de cuvânt al coaliției militare anti-ISIS.

Presa americană a transmis frustrarea militarilor americani care au primit ordin să se retragă și să-și trădeze aliații kurzi.

Militarii americani s-au regrupat lângă localitatea siriană Kobani, de unde în viitoarele săptămâni vor fi repatriați pe calea aerului, dar situația de securitate este precară în regiune și există riscul ca forțe insurgente să încerce să-i atace.

Forțele siriene și ruse au ocupat deja fostele baze americane de la Abqa, Raqqa și Manbij.

Lasă un răspuns