Programul HARPIA și eforturile de modernizare a aviației poloneze

În conformitate cu Planul de modernizare tehnologică a armatei (PMT) pentru perioada 2017-2026, Polonia a planificat cheltuierea a 43,4 miliarde euro pentru achiziții militare.

O sumă uriașă pentru contribuabilul polonez și o provocare pe măsură pentru factorii de decizie politici și militari, care trebuie să țină cont și de faptul că necesițățile armatei poloneze sunt uriașe. Majoritatea tehnicii de luptă este învechită și de fabricație sovietică (tancurile T-72, mașinile de luptă ale infanteriei BMP-1 sau avioanele MiG-29 și Su-22) ca să nu mai menționăm de avanpostul strategic reprezentat de enclava rusească Kaliningrad.

În 2018, Polonia avea în serviciul activ circa 104.000 de militari și a cheltuit 10 miliarde de euro pe achiziții militare, mai mult decât se preconizase, în condițiile în care bugetul apărării a reprezentat 2,02% din PIB, procent care va crește la 2,1% anul viitor și 2,5% până în 2030.

Printre priorități se numără programul de achiziție de avioane multirol (HARPIA), rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune (WISLA), elicoptere de asalt (KRUK) și rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune (NAREW).

În noiembrie 2017 Polonia a anunțat că dorește achiziționarea de avioane multirol pentru înlocuirea flotei de aparate vechi de fabricație sovietică. Cinci furnizori au prezentat oferte: Saab AB cu JAS-39 NG Gripen, Lockheed Martin cu F-35 JSF și F-16, Boeing cu F-15 și F/A-18, italienii de la Leonardo cu Eurofighter Typhoon și firma poloneză Fights-On Logistics (care se ocupase de integrarea F-16 și dorea să se ocupe de mentenanța viitorului avion).

Întrucât polonezii au solicitat 32 de aparate (2 escadrile) de generația a V-a lista s-a restrâns la un singur furnizor – Lockheed Martin cu F-35 JSF Lightning II cu care s-au început imediat discuții și cu care se va semna un acord anul viitor, livrările urmând să  se desfășoare pe perioadă de 2 ani.

În prezent, forțele aeriene poloneze dispun de șase escadrile de vânătoare, trei dintre ele (3, 6 și 10) fiind echipate cu 36 de avioane F-16 C Block 52+ și 12 F-16 D (în dublă comandă) furnizate în cadrul programului Peace Sky în anul 2004 și livrate în perioada 2006-2009.

Spre deosebire de noi, variantele de F-16 livrate polonezilor sunt mai scumpe, dar printre cele mai moderne, fiind echipate cu radar APG-68(V)9, sistemul de afișare electronică/ochire montat pe cască JHMCS (Joint Helmet Mounted Cueing System), sistemul integrat de contramăsuri electronice cu tehnologie avansată AIDEWS (Advanced Integrated Defensive Electronic Warfare System), muniție de precizie JDAM (Joint Direct Attack Munition), magistrale de transmitere a datelor Link 16 și rezervoare suplimentare de combustibil.

Pe lângă avioane polonezii și-au dorit să-și îmbunătățească și capabilitățile de lovire prin achiziționarea de muniție de precizie: 40 de rachete aer-sol lansate din afara razei de acțiune a armamentului inamic AGM-158A JASSM (Joint Air-Sol Stand-off Missile) în 2017, urmate în 2018 de 70 de rachete AGM-158 B JASSM – ER, adică varianta cu raza de acțiune mărită (Extended Range). JASSM este o rachetă care poate fi utlizată în orice condiții meteo, dispune de un sistem de dirijare sofisticat bazat pe un receptor GPS și un cap de căutare în IR pentru dirijare pe porțiunea finală a traiectoriei.

Cunoscută pentru imunitatea la contramăsurile electronice adverse, racheta dispune de o încărcătură de luptă de 423 kg, iar raza de acțiune pentru varianta standard este de 370 km și de 930 km pentru cea cu rază mărită, datorită motorului mai eficient și a cantității mai mari de combustibil transportate.

Polonia este cel de-al patrulea operator al acestei muniții inteligente – după SUA, Australia și Finlanda – și prima care primește AGM-158B echipată cu noul turboventilator F-107 -WR-105 produs de firma Williams International.

Varșovia caută deasemenea să procure până la 90 de rachete suplimentare, 40 dintre acestea – varianta JASSM-ER – fiind deja comandate și vor fi livrate în 2021. Achiziția și integrarea acestor rachete necesită modernizarea avioanelor F-16 de la versiunea 4.3 la 6.5. Atenția constantă acordată de polonezii modernizării flotei de aparate F-16, achiziției de aparate de generația a V-a și a unor sisteme de lovire de precizie denotă clar dorința polonezilor de a avea o capabilitate de descurajare reală și cât mai credibilă în fața unei agresiuni ruse.

Flota de aparate MiG-29 S (25 MiG-29S în simplă comandă și 6 MiG-29S în dublă comandă) sunt grupate în două escadrile (1 și 41) și au ca misiune principală apărarea aeriană, în timp ce aparatele Su-22 (12 Su-22 M4 în simplă comandă și 6 Su-22 UM3K în dublă comandă) asigură sprijinul aerian nemijlocit CAS (Close Air Support) fiind grupate într-un singur grup aerian.

Polonia își dorește să înlocuiască aceste aparate vechi, iar după cum am menționat mai sus, programul HARPIA are ca scop înlocuirea flotei de MiG-29S și Su-22. În luna mai 2019 Polonia a transmis o cerere SUA pentru furnizarea a 32 avioane F-35 A, plus pachetul de suport logistic și antrenament; a fost adusă în discuție și posibilitatea furnizării a încă 16-32 de avioane. În septembrie 2019 guvernul american a aprobat vânzarea celor 32 de avioane F-35A către Polonia.

De la sfârșitul anului 2018, Polonia dorește achiziționarea de rachete dirijate în fascicul de radiolocație cu tehnologie avansată AGM-88E AARGM (Advanced Antiradiation Guided Missile), atât versiunea standard cu bătaie de 110 km, cât și cea cu rază mărită AGM-88E AARGM-ER (Extended Range), cu bătaie de 220-250 km. Rachetele AGM-88E se află deja în serviciul US Navy și US Marine Corps echipând F/A-18 și EA-18G (varianta de luptă radioelectronică a F/A-18), precum și a aviației italiene în dotarea aparatelor Tornado ECR (varianta de luptă radioelectronică/cercetare – Electronic Combat/Reconnaissance).

În plus, se cunoaște că Departamentul american al Apărării a cerut în bugetul pentru anul 2020 ca rachetele AGM-88E AARGM-ER să echipeze la mijlocul anilor 2020 avioanele F-35. Ministerul Apărării polonez a transmis deja părții americane o cerere de informații în care își arată interesul pentru ambele variante.

Polonia ar putea fi prima țară care integrează AARGM pe F-16 și care vor echipa viitoarele sale F-35. Interesul polonezilor pentru diferite sisteme de muniții de precizie lansate din afara razei de acțiune a sistemelor inamice este legat fără îndoială de prezența în enclava Kaliningrad a bateriilor de rachete antiaeriene S-400 Triumf, a rachetelor antinavă Bastion-P sau a rachetelor sol-sol Iskander-M, capabilități denumite generic A2/AD (anti-access/area-denial) dislocate pentru blocarea accesului și interzicerea prezenței în această zonă de interes strategic – în mod cert primele ținte ale aviației poloneze în caz de conflict.

Dacă blocarea accesului (A2) se referă la interzicerea accesului avioanelor sau navelor de luptă într-o zonă de interes (ex. Marea Baltică sau Marea Neagră), interzicerea prezenței (AD) constă în posibilitatea de a pune în pericol prezența sau desfășurarea de operații în aceeași zonă pentru forțele adverse.

Interesant de remarcat este modul inteligent în care polonezii integrează vechile și noile platforme aeriene ca o forță omogenă. De exemplu, F-16 Block 50/52 poate fi adus la standardul superior F-16V – un obiectiv clar exprimat al Poloniei. Acest lucru înseamnă că avioanele F-35 și F-16 poloneze vor fi interoperabile, multe din modernizările F-16 provenind din cadrul programului F-35.

Chiar dacă se spune că nu este la fel de bun ca și F-22 Raptor (vezi amprenta de radiolocație mai mare, lipsa vitezei de supercroazieră (fără postcombustie) și având deja la activ câteva minusuri – defecte de fabricație (la tun, cască, sistemul de ochire electronooptic EOTS, etc), dificultățile logistice (lipsă piese de schimb, mentenanța scumpă) sau prețul prohibitiv (80 mil. dolari în 2020), F-35 JSF Lightining II va domina incontestabil piața mondială în următorii ani fiind unicul avion de generația a V-a în producție care îmbină armonios tehnologia stealth, radarul performant cu probabilitate mică de descoperire LPI (Low Probability Intercept) cu capabilitățile de fuziune și integrare senzorială.

Cu ajutorul flotei de F-35/F-16, a sistemelor de muniții inteligente și prin exploatarea vulnerabilităților sistemului S-400, Polonia și-a creat condițiile și capabilitățile necesare pentru a sparge „balonul” creat de Rusia prin dislocarea capabilităților A2/AD în zonă.

Cu siguranță că prin materializarea acestor obiective propuse viitorul sună chiar foarte bine pentru aviatorii polonezi.

 

Lasă un răspuns