Turcia anunță uciderea a 228 de tereroriști

Turcia anunță uciderea a 228 de tereroriști. Turcia a anunțat în această dimineață uciderea a 228 de teroriști. Nimic despre civilii care și-au pierdut viața și nici despre cei 60.000 de refugiați.

Principala problemă a acestei campanii a armatei turce în Siria este dată de faptul că milițiile kurde nu amenințau în niciun fel integritatea și securitatea Turciei și mulți lideri mondiali cred că acțiunea militară nu era necesară.

Militanții kurzi sunt considerați teroriști doar de către oficialitățile din Turcia, ei au fost aliați ai militarilor americani și ai țărilor NATO ce au contribuit la înfrângerea Califatului Stat Islamic.

Ei păzesc și taberele cu prizonierii teroriști din autoproclamatul Stat Islamic și există o mare îngrijorare că cei aproape 10.000 de teroriști ar putea scăpa. 

În Turcia, în ultimele zile, mai multe zeci de persoane, printre care și jurnaliști și politicieni, au fost reținute și acuzate de propagandă teroristă, doar pentru comentarii negative pe unele rețele de socializare.

Armata turcă a ocupat aproape toată zona de securitate pe care și-a propus-o, cu o lungime de 120 de kilometri și o adâncime de 30 de kilometri. Din declarațiile oficiale, militarii turci vor să mute o mare parte din cei 3,6 milioane de refugiați sirieni în această regiune.

Vom vedea dacă vor putea menține securitatea în această zonă și dacă refugiații sirieni vor dori să se întoarcă sau vor fi mutați cu forța.

 

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns