Prima zi de lupte în Siria

Prima zi de lupte în Siria. Erdogan a afirmat că peste 100 de teroriști au fost omorâți și a amenințat Uniunea Europeană că va lăsa 3,6 milioane de refugiați să vină în Europa.

Televiziunea siriană a arătat efectele bombardamentelor, menționând că mai mulți civili, printre care și copii, au fost uciși.

Loviturile de aviație și artilerie au lovit și zone rezidențiale și elemente de infrastructură: o uzină electrică și un baraj.

Armata turcă vrea să ocupe o zonă pe o lungime de 120 de kilometri și o adâncime de 30 de kilometri, pentru a muta o mare parte din refugiații sirieni, dar în urma acțiunilor din prima zi, ar părea că ținte sunt milițiile kurde care au luptat împotriva teroriștilor ISIS alături de militarii americani.

Populația kurdă este prinsă la mijloc, în condițiile în care de la sud vin forțele guvernamentale siriene sprijinite de militarii ruși.

În momentul în care SUA a decis retragerea militarilor din Siria, a dat liber Rusiei să joace rolul de mare putere în zonă.  

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că există canale de comunicații între militarii ruși și turci. El a mai spus că Rusia va promova dialogul între Turcia, Siria și grupările kurde pentru a calma situația de securitate.

Mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea față de acțiunile militare turce și îndeamnă Turcia la reținere în atacarea zonelor cu civili.

 

Sursă foto: youtube.com

Citește și:

 

SUA dă verde Turciei să intre în Siria: slăbiciune sau viclenie?

Lasă un răspuns