Gabriel Leș atacă Olanda

Gabriel Leș atacă Olanda. Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, acuză o țară NATO că ar fi în spatele blocării achiziției corvetelor.

Într-o postare pe facebook, ministrul Leș consideră „inacceptabil ca interesele de securitate ale României, și ale Alianței deopotrivă, să fie sacrificate în goana după profit ale unor companii mânate de interese obscure.”

Ministrul apărării acuză Olanda că blochează intrarea României în spațiul Schengen pentru a nu-și periclita afacerile în portul Rotterdam și consideră că țara aliată a mers prea departe prin obstrucționarea programului de dezvoltare și modernizare a forțelor navale române.

Așteptăm detalii de la ministrul apărării despre subiect și eventual ceva dovezi, altfel nu este decât o declarație politică și pasarea responsabilității pe umerii altui guvern pentru neputința înzestrării cu tehnică a armatei române.

Se încheie al treilea an de când armata are doi la sută din PIB, dar niciodată nu a reușit să cheltuiască toți banii, iar programele de înzestrare sunt toate blocate.

De 20 de luni nu s-a semnat niciun contract de achiziție tehnică esențială, iar contractele deja semnate ridică multe semne de întrebare și nu au off set.

Lasă un răspuns