SISTEMUL AERIAN FĂRĂ ECHIPAJ HERON DISPUNE ACUM ȘI DE CAPABILITATE DE LUPTĂ ANTISUBMARIN

Utilizarea crescândă a sistemelor aeriene fără echipaj UAS (Unmmaned Aerial Systems) în operațiile maritime, a determinat firma israeliană Israel Aerospace Industries (IAI) să adăuge o nouă capabilitate familiei de aparate HERON și anume aceea de luptă antisubmarin ASW (Antisubmarine Warfare). Capabilitatea nou dezvoltată include două noi echipamente complementare – balize sonar, mici și ușoare, lansate din zbor pentru descoperirea submarinelor  și un detector de anomalii magnetice MAD (Magnetic Anomaly Detector).

Combinarea celor două sisteme permite descoperirea și urmărirea simultană a țintelor submarine în apele de adâncimi mici și mari. Noua capabilitate se adaugă celor instalate deja la bordul lui HERON, cum ar fi – executarea de misiuni lungi la distanțe mari de bazele proprii, comunicații satelitare, capacitate de operare simultană cu senzori multipli. HERON poate fi controlat de la distanță de echipe de doi operatori (organizate în schimburi) dintr-un centru dispus pe coastă sau de la bordul unei nave, iar controlul UAS poate fi preluat de o altă stație de la sol sau de la bordul unei nave proprii.

Unul dintre cele mai capabile sisteme aeriene fără echipaj existente din clasa MALE (Medium Altitude Long Endurance) – care operează la altitudini medii și cu autonomie mare de zbor, HERON poate transporta echipamente cântărind de la 180 kg la peste o tonă, iar greutatea maximă a platformei aeriene variază între 600 și 5.700 kg.

Pentru supravegherea maritimă HERON dispune de un radar de cercetare cu tehnologie avansată ELM-2022U, de greutate mică, la care se adaugă echipamentele care asigură măsurile de sprijin electronic ESM (electronic support measures), interceptarea comunicațiilor COMINT (communications intelligence) și observarea cu ajutorul senzorilor stabilizați electronooptici (EO) și infraroșu (IR).

Radarul de cercetare maritimă ELM-2022U reprezintă versiunea mai ușoară a radarului ELM-2022 utilizat de avioanele de patrulare maritimă din întreaga lume și poate supraveghea zone întinse. Radarul care echipează HERON poate descoperi atât vase mari, cât și vase cu amprentă de radiolocație mică, cum ar fi bărci gonflabile sau submarine de la un plafon de croazieră de peste 6.500 m, în timp ce senzorii ESM și COMINT scanează simultan spectrul electromagnetic pentru a depista activități suspecte.

În plus, observarea vizuală prin sistemele EO și IR permite operatorilor să identifice și să verifice vasele, precum și să investigheze activitățile suspecte sau țintele neidentificate. În particular, HERON poate descoperi de la distanțe considerabile chiar și periscoapele sau chioșcurile submarinelor.

În cadrul unei misiuni tipice ASW, deasupra raionului de cercetare, baliza sonar este largată în mare cu ajutorul unei parașute, o parte din aceasta rămânând deasupra apei pentru transmiterea semnalelor descoperite, în timp ce partea care conține sonarul este scufundată pentru a permite detecția submarinelor. HERON continuă supravegherea din aer a zonei suspecte, primind și analizând semnalele acustice transmise de la aceasta, concomitent cu datele primite de la senzorii COMINT, radar, magnetici și vizuali. Toate datele analizate sunt integrate într-o imagine tactică de ansamblu și care este transmisă prin intermediul comunicațiilor satelitare centrului de control sau unei grupări operative navale. HERON poate transporta mai multe balize care pot fi largate deasupra mai multor zone în care acționează submarinele adverse.

Introducerea și utilizarea capabilităților de luptă antisubmarin pe UAS oferă avantaje importante  în comparație cu platformele convenționale cu echipaj – costurile de achiziționare și mentenanță mult mai mici, autonomie mai mare, monitorizarea permanentă cu ajutorul balizei sonar, cercetarea maritimă a unor zone întinse, precum și cea mai importantă, absența riscului de a înregistra pierderi umane.

 

Sursă foto: youtube.com

 

Lasă un răspuns