Donald Trump tocmai a desființat Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic

Donald Trump tocmai a desființat Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Într-o serie de postări pe o rețea de socializare, în care anunță retragerea militarilor americani din Siria, Donald Trump face mai multe afirmații acuzatoare la adresa țărilor europene din NATO și anunță că SUA va mai lupta doar dacă este în beneficiul Americii și doar pentru a învinge.

Nu este prima dată când președintele american acuză țările europene din NATO, cum, de altfel, nu este prima dată când amenință că SUA se va retrage din Siria. Anul trecut chiar a vrut să scoată SUA din NATO, conform presei americane.

Trump spune că armata SUA trebuia să stea în Siria pentru 30 de zile, dar au trecut mai mulți ani de atunci ajuns să pierde ani acolo.

Prin retragerea din Siria, Donald Trump lasă singură gruparea kurdă care a dus greul, alături de militarii americani, în luptele împotriva grupării teroriste Stat Islamic, în fața armatei turce.

Totodată, președintele american le cere europenilor și turcilor să face ce vor cu teroriștii ținuți captivi, mulți dintre ei cu naționalități europene.

 

Mai jos postările președintelui american:

Lasă un răspuns