General român decorat de președintele Poloniei

General român decorat de președintele Poloniei. Generalul-locotenent Daniel Petrescu a fost decorat cu „Ordinul pentru merit al Republicii Poloneze în grad de comandor” de către Președintele Poloniei, Andrzej Duda, marți, 1 octombrie, la Varșovia.

Generalul român, care este locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, participa la ceremonia organizată de Ambasada României în Varșovia cu prilejul marcării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Polonia.

Decorarea unui general român de către Președintele Poloniei reprezintă recunoașterea la nivel bilateral a importanței dimensiunii militare a parteneriatului strategic româno-polonez și contribuie, totodată, la promovarea intereselor României în mediul internațional.

Cooperarea militară dintre armatele celor două țări este una foarte strânsă, Armata României participă în Polonia cu un detaşament de apărare antiaeriană ca parte componentă a grupului de luptă NATO condus de către SUA, iar Polonia participă cu un detaşament în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova.

Daniel Petrescu a primit ultimul grad, de general-locotenent, de Ziua Marinei, lucru ce a deschis cutia zvonurilor că ar urma să fie, de anul viitor, noul șef al armatei, în locul generalului Nicolae Ciucă.

Daniel Petrescu este unul dintre cei mai buni generali ai armatei române, înainte de a fi locțiitorul șefului armatei, a ocupat funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, structură NATO deosebit de importantă din România.

Generalul Petrescu a fost comandant de batalion și de brigadă și a participat la misiuni externe în Irak, Afganistan, Kosovo, Angola și Bosnia și Herțegovina.

Între anii 2013 – 2016, a fost reprezentant militar la Comandamentul Aliat pentru Transformare, situat in Norfolk, SUA.

Daniel Petrescu este absolvent al Colegiului Întrunit de Comandă și Stat Major din Marea Britanie și a absolvit și un master în studii de apărare la Kings College din Londra.

 

Lasă un răspuns