Racheta care poate lovi America în 30 de minute

Racheta care poate lovi America în 30 de minute. La parada de anul acesta, China și-a umflat mușchii și a dezvăluit sistemele de rachete hipersonice DF-17 care pot lovi teritoriul american în câteva zeci de minute de minute, deoarece încă nu există un sistem defensiv împotriva lor în dotarea armatelor din țările membre NATO.

Astfel de rachete reprezintă un mare pericol la adresa păcii, deoarece nu este timp pentru a verifica și determina traiectoria dispozitivului și nici dacă are sau nu încărcătură nucleară, putând declanșa un răspuns neadecvat al altei țări.

Armata chineză și-a umflat mușchii la parada organizată de ziua națională ce marchează împlinirea a 70 de ani de conducere comunistă.

Pe lângă rachetele hipersonice, China a dezvăluit și o nouă rachetă balistică intercontinentală, DF-41, care la rândul ei poate lovi ținte americane în 30 de minute și despre care se știe că are una din cele mai mari raze de acțiune din lume, de 15.000 km.

Parada de anul acesta este și cea mai mare din istoria țării, la ea participă 15.000 de militari în 59 de formații, 160 de aeronave și 580 piese de echipament.

 

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns