Italia, prima țară NATO care folosește F-35 în misiuni de poliție aeriană în sprijinul unui aliat

Italia, prima țară NATO care folosește F-35 în misiuni de poliție aeriană în sprijinul unui aliat. Chiar dacă România cumpără avioane F-16 la mâna a doua, nu peste mult timp ar putea beneficia de poliție aeriană realizată cu avioane F-35.

Comandamentul aerian al Alianţei Nord-Atlantice a anunțat că Italia este prima țară care desfășoară avioane F-35 pentru misiuni de poliție aeriană într-o țară aliată, fiind vorba de Islanda.

Deoarece țări NATO care au în dotare F-35, printre care și Italia, desfășoară astfel de misiuni și în România, în viitorul apropiat e posibil ca și la noi să se execute misiuni de poliție aeriană cu F-35.

Țările NATO desfășoară misiuni de poliție aeriană în România la solicitarea noastră, pentru a complete lipsa avioanelor moderne, în condițiile în care avioanele militare rusești se apropie tot mai des de spațiul nostru aerian.

România a cumpărat 12 avioane F-16 din Portugalia și intenționează ca anul acesta să mai semneze un contract pentru încă cinci aparate.

În continuare, forțele aeriene române vor mai avea nevoie de 36 de avioane multirol, dar dacă ținem cont de viteza cu care s-a achiziționat prima escadrilă, nimeni nu poate preconiza când se va semna un contract.

 

Sursă foto: facebook Comandamentul aerian al Alianţei Nord-Atlantice

Lasă un răspuns