Piloții români, ținte sigure deasupra Mării Negre

Piloții români, ținte sigure deasupra Mării Negre. După ce Rusia a ocupat ilegal Crimeea, și-a dezvoltat un sistem solid de interdicție aeriană, prin instalarea mai multor sisteme de rachete S-400 și S-300 în peninsulă care, împreună cu cele deja existente în Krasnodar, creează o barieră A2AD (anti-access/area denial) care acoperă aproape toată Marea Neagră.

Practic, în caz de conflict, piloții români nu vor putea zbura deasupra Mării Negre, până nu vor scoate din funcțiune, într-un fel sau altul, sistemul de rachete anti-aeriene rusești.

Deoarece cu aceeași situație se confruntă și Polonia, prin dispunerea sistemelor de rachete S-400 în Kaliningrad, țara aliată a decis să cumpere 32 de avioane F-35, invizibile pe radar, chiar dacă armata poloneză achiziționase deja, cu aproape 10 ani în urmă, 48 de avioane F-16 noi.

Ce ar trebui să facă România?

Forțele aeriene române au ca obiectiv dotarea cu trei escadrile de avioane multirol. În acest moment, ele au o escadrilă de MiG-21 LanceR, ce este ținută operațional cu eforturi imense, și trei sferturi de escadrilă F-16, care trebuie completată cu încă cinci aparate.

Armata română, după completarea primei escadrile de F-16, ar trebui să urmeze exemplul Poloniei și să se concentreze pe a doua escadrilă formată din F-35, singurele avioane disponibile pe piață ce sunt eficiente împotriva sistemelor rusești de radare și rachete. Acest lucru a fost demonstrat de forțele aeriene israeliene în Siria, de mai multe ori.

De altfel, și specialiștii americani i-au consiliat pe oficialii civili și militari de la MApN pentru achiziționarea acestui tip de avioane, dar actualul ministru al apărării a spus că România nu-și permite încă acest tip de avion.

Costul unui avion F-35 este comparabil cu un F-16 nou, în jur de 90 de milioane de dolari, dar pachetul logistic, care cuprinde piese de schimb, pregătirea piloților, mentenanța, muniții etc, este mult mai scump și la final face ca un aparat să coste în jur de 200 milioane de dolari.

 

Sursă foto: https://missilethreat.csis.org/russia-nato-a2ad-environment/

2 Comments

  1. ai vazut f16 romanesti zburind pe undeva? pe aici pe la cluj, ioc. din moment ce la bacau se intretin migurile 21, crezi ca mentenanta lor e mai scumpa ca la f16? eu ma indoiesc. neoficial am inteles ca a inceput canibalizarea f16. insa, ca mig 21 trebuie inlocuit, sint de acord. cu toata nostalgia mea. cu grippen, de exemplu.

  2. Interesant fapt ca se gandeste cineva si la asta, dar, desi 2 escadrile de f35 sunt solutia cea mai eficienta, cea mai ieftina pe termen lung si cea mai logica tactic( spre a opera impreuna cu 2 escadrile f16, ceva, in sistem hi-lo), trebuie remarcat faptul ca sistemele a2ad rusesti sunt supraestimate. Datorita razei de curbura a pamantului, raza de identificare si urmarire a tintei este invers proportionala cu altitudinea. Adica, indiferent care ar fi raza de interceptare a rachetei, radarul sistemului nu va putea sa vada si sa ghideze arma catre aparatul de zbor aflat „sub radar”( cam asta e motivul pentru care in vest ju prea si au batut capul cu rachetele antiaeriene de raza lunga). Probabil ca americanii au date destul de exacte privind acoperirea reala a radarelor rusesti din crimeea. Ar ramane amenintarea sistemelor de observatie radar aeropurtate, awacs uri, care ar putea functiona impreuna cu sistemele integrate de la sol(unde cred ca rusia are o astfel de incapacitate si nu prea). si acestea sunt o amenintare care trebuie luata in considerare. Coroborat cu patrunderea in zbor la joasa inaltime, se pot utiluza sisteme de bruiere si lupta electronica (nu avem; se pot achzitiona din sua, Israel, franta…), avioane ews cu capacitati de lupta electronica, rachete antiradiatie sau, mai nou, rachete/bombe inteligente cu capacitatea de a bruia si satura radarul inamic cu tinte false. Desigur, nu avem asa ceva, ar trebui achzitionate din fiecare in mod echilibrat. Inclusiv f35. Partea cu Romania nu isi permite nu prea sta in picioare, la un pib de 200 de milioane de euro. Desigur, e maiieftin sa te sprijini pe aliati, acesta fiind si motivul pentru care facem parte din NATO.

Lasă un răspuns