Avion românesc deasupra Rusiei

Avion românesc deasupra Rusiei

Militari din România, Ucraina și SUA vor efectua, în perioada 23-27, septembrie un zbor de observare deasupra teritoriului Rusiei, în cadrul Tratatului „Cer Deschis”, conform agenției ruse Tass care preia un articol din publicaţia Forţelor Armate Ruse „Krasnaia Zvezda”.

Militarii vor folosi un avion de observare AN-30 al forțelor aeriene române.

Tratatul „Cer Deschis” a fost semnat la Helsinki, la 24 martie 1992, de către statele membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. Scopul tratatului este de a crește încrederea între statele semnatare și prevede posibilitatea zborurilor de observare deasupra teritoriului altui stat cu scopul verificării activităților militare.

Aeronava Antonov An-30 este un membru al familiei avionului An-24, fiind proiectat pentru executarea misiunilor de fotografie aeriană. Avionul are o structură integral metalică şi este echipat cu o gamă largă de senzori în spectrul vizibil şi infraroşu, integrate în fuselaj.

 

Sursă foto: roaf.ro

2 Comments

  1. jipa florin, fara suparare, „avion din structura integral metalica”. adica azi mai sint avioane la aceasta categorie din lemn si pinza? zau, ma simt ofensat. adica sa avem putina rigoare. daca altceva, lipseste.

Lasă un răspuns