Cum se pregătește Rusia de război

Cum se pregătește Rusia de război. Rusia exersează acțiuni ofensive fără precedent după destrămarea URSS, în cadrul exercițiului Tsentr-2019, desfășurat în perioada 6-21 septembrie, în poligoane din regiunile de Sud, Siberia și Urali și în Marea Caspică.

Pentru prima dată, un întreg regiment va fi parașutat, adică peste 1.500 de militari și 200 de vehicule de luptă, folosindu-se 80 de avioane Il-76MD.

În total, la exercițiu participă peste 10 la sută din personalul militar al Rusiei, adică 128.000 de militari, peste 20.000 echipamente de luptă, 600 de avioane și elicoptere și 15 nave de război.

Totodată, la manevre i-au parte și militari din India, Kazakhstan, Kyrgyzstan, China, Pakistan, Tajikistan and Uzbekistan.

Este un exercițiu greu de comparat cu cele NATO, unde numărul de participanți, de regulă, nu depășește 20.000 de militari.

Nu cred că astfel de exerciții sunt eficiente, mai ales din punct de vedere al costurilor, dar suntem obișnuiți ca Rusia să folosească astfel de manevre militare pentru a intimida anumite țări vecine și a le convinge să rămână în sfera ei de influență.

 

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns