Ce este neobișnuit la atacul de sâmbătă împotriva infrastructurii petroliere din Arabia Saudită

Ce este neobișnuit la atacul de sâmbătă împotriva infrastrucrii petroliere din Arabia Saudită. Presa din SUA a obținut de la oficiali americani imagini și declarații cu atacul împotriva rafinăriilor din Arabia Saudită și există îngrijorarea unanimă că o structură paramilitară poate iniția un atac cu 10 drone, de la aproximativ 1.000 de kilometri, având ca rezultat 17 lovituri foarte precise. Și asta împotriva unui stat cu una dintre cele mai puternice armate, dotate cu sisteme avansate de rachete anti-aeriene.

O astfel de acțiune necesită o tehnologie avansată și informații precise despre dispunerea țintelor și apărarea anti-aeriană a regatului arab.

Este prematur să aruncăm vina pe Iran, doar datorită faptului că loviturile au venit dinspre această țară, deoarece dronele au capacitate mărită de manevră, dar în același timp este clar că o miliție paramilitară nu putea ajunge la o astfel de tehnologie fără ajutor.

Vom vedea dacă autoritățile regatului arab și ofițerii de informații americani vor găsi dovezile necesare care să arate implicarea Iranului în acest atac și dacă de data asta Donald Trump va autoriza un atac împotriva acestei țări.

 

Sursă foto: CNN

Lasă un răspuns