Cum arată viitorul distrugător polonez de tancuri

Cum arată viitorul distrugător polonez de tancuri. În timp ce oficialii români sunt îngrijorați de pericolul de la est, fără a face însă pașii necesari pentru a contracara diferențele de tehnologie dintre armata română și cea rusească, polonezii caută soluții și se înarmează.

Specialiștii militari polonezi caută soluții pentru a contracara o invazie a unei armate mult superioare, iar distrugătorul de tancuri s-ar putea alătura, în viitor, altor achiziții de tehnică modernă, precum avionul de generație a 5-a, F-35.

Asta în timp ce rușii au început dotarea armatei cu un tanc modern cu sisteme avansate de protecție și angajare a țintelor și au în dezvoltare un tanc ușor amfibiu pentru operații ofensive.

Grupul european MBDA, producător de rachete, și compania poloneză PGZ au anunţat, cu ocazia târgului MSPO 2019 din Polonia, dezvoltarea în comun a unui distrugător de tancuri blindat, dotat cu racheta de înaltă precizie Brimstone.

Cu această ocazie, PGZ şi MBDA au semnat o declarație comună ce prevede continuarea cooperării pentru dezvoltarea unei soluţii pentru Polonia și alte piețe de export, prin integrarea rachetelor Brimstone de la MBDA în vehiculul blindat de la PGZ.

Dezvoltarea acestui produs vine ca răspuns la cerința Poloniei pentru un vânător de tancuri capabil să contracareze formațiunile de blindaje comasate.

 

Sursă foto: MBDA

Lasă un răspuns