Moartea celor doi militari, un american și un român, l-a făcut pe Donald Trump să suspende negocierile cu talibanii

Moartea celor doi militari, un american și un român, l-a făcut pe Donald Trump să suspende negocierile cu talibanii. Președintele SUA Donald Trump a întrerupt negocierile cu talibanii după atacul terorist de joi, în care au murit doi militari, un român și un american.

Donald Trump a anunțat pe o rețea de socializare că ar fi trebuit să se întâlnească în secret, duminică, la Camp David, Maryland, separat, cu lideri talibani și președintele Afganistanului, dar a anulat întrevederea și a întrerupt negocierile cu talibanii, după atacul de joi soldat cu moartea a doi militari, un român și un american, și a altor 10 civili.

Președintele american a criticat atacurile talibanilor prin care aceștia doresc o poziție de forță în cadrul negocierilor și a spus că dacă ei nu sunt de acord cu o încetare a focului pe timpul negocierilor, probabil aceștia nu au puterea de-a negocia niciun fel de acord. Oficialul american și-a terminat postarea cu întrebarea: câte decenii mai vor ei să lupte?

Incidentul vine cu doar cîteva zile înainte de aniversarea a 18 ani a atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Peste 2.400 de militari americani au fost omorâți după ce americanii, împreună cu țări aliate, au invadat Afganistanul pentru a ataca talibanii pentru sprijinul acordat rețelei teroriste al Qaeda, responsabilă pentru atac.

Oricum, acțiunea președintelui Trump de a suspenda negocierile cu talibanii vine în dezacord chiar cu decizia lui de a începe cât mai curând retragerea celor aproape 14.000 de militari americani din Afganistan.

Această inițiativă ar putea lăsa calea celui mai periculos curs de acțiune, retragerea militarilor străini din Afganistan, fără a exista un acord cu talibanii.

 

 

Lasă un răspuns