Mai e Turcia un aliat NATO de încredere sub Erdogan?

Mai e Turcia un aliat NATO de încredere sub Erdogan? Turcia sub Erdogan arată o apropiere nefirească față de Rusia, un inamic declarat al NATO.

Putin și Erdogan s-au întâlnit marți, 27 august, în cadrul show-lui aviatic MAKS 2019, unde au confirmat, în timpul declarațiilor de presă, intenția de a dezvolta relațiile militare și economice între cele două state, conform presei ruse.

Recep Tayyip Erdogan a declarat că ar dori o cooperare militară mai strânsă între cele două țări și și-a arătat dorința de a colabora, urmând exemplul achiziției de rachete S-400, și în domeniul aviației.

Conform declarației președintelui rus, Vladimir Putin, liderul turc și-a arătat interesul în colaborarea în echipamente de aviație, în special în Su-35 sau chiar în construirea avionului Su-57.

Cooperarea între cele două țări s-a dezvoltat și în alte domenii, Vladimir Putin declarând că până la sfârșitul anului gazul rusesc va ajunge în Turcia prin TurkStream.

Rusia a oferit, prin șeful Roscosmos Dmitry Rogozin, posibilitatea trimiterii unui cosmonaut turc în spațiu, până la bordul Stației Spațiale Internaționale.

A fost a doua vizită a președintelui turc în Rusia în acest an, după cea din aprilie, când Erdogan a participat la un Consiliu de cooperare între cele două țări, la Moscova.

Cele două țări au trecut prin momente tensionate din cauza incidentelor din Siria, iar cei doi lideri au declarat că se vor întâlni și în septembrie, la Ankara, la Summitul pentru Siria, în formatul Rusia-Turcia-Iran.

 

Sursă foto: youtube.com

 

Citește și:

 Turcia primește al doilea batalion de rachete S-400

 

 

Lasă un răspuns