Turcia primește al doilea batalion de rachete S-400

Turcia primește al doilea batalion de rachete S-400. Începând cu 27 august, Turcia va primi al doilea batalion de rachete S-400, conform declarației ministrului turc al apărării, Hulusi Akar, pentru un post TV local.

Primul batalion a fost transferat din Rusia, în baza aeriană Murted din Ankara, cu 30 de transporturi aeriene, în perioada 12-25 iulie.

Conform informațiilor apărute în presa rusă, Turcia a cumpărat un regiment de rachete S-400, adică două batalioane, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.

Această achiziție controversată este considerată de experți NATO un cal troian în sistemul defensiv anti-aerian al Alianței, iar SUA au scos Turcia din programul F-35, unde firmele turce produceau în jur de 900 de componente.

Forțele aeriene turce nu vor primi nici aeronavele F-35 deja comandate, chiar dacă piloții și tehnicienii s-au pregătit deja pe noul avion.

Sistemele de rachete anti-aeriene S-400 au intrat în dotarea forțelor ruse din anul 2007 și sunt destinate să distrugă ținte aeriene precum aeronave, rachete balistice sau de croazieră, la o distanță de maxim 400 de km și o altitudine de până la 35 de km.

Chiar dacă propaganda rusă arată că aceste rachete sunt foarte bune, ele încă nu au fost testate într-o confruntare militară.

 

Sursă foto: youtube.com

 

Citește și:

Sistemul de rachete S-400 ajunge astăzi în Turcia

 

Lasă un răspuns