De Ziua Marinei a fost avansat un general de la terestre

De Ziua Marinei a fost avansat un general de la terestre. O situație mai puțin obișnuită s-a întâmplat anul acesta de Ziua Marinei, când președintele Klaus Iohannis a avansat doar un singur general și acesta de la forțele terestre.

Printr-un decret postat pe 14 august pe site-ul Administrației Prezidențiale, aflăm că Daniel Petrescu a fost avansat la gradul de general-locotenent – cu trei stele.

Acest lucru a deschis cutia zvonurilor că este posibil ca generalul-locotenent Daniel Petrescu să fie de anul viitor noul șef al armatei, în locul generalului Nicolae Ciucă.

Dacă este să fie adevărat, avansarea este doar primul pas, următoarea mutare fiind ocuparea unuia din cele două posturi trambulină pentru funcția de șef al Statului Major al Apărării: șeful SMFT sau locțiitorul șefului SMAp.

Daniel Petrescu este unul dintre cei mai buni generali ai armatei române, ultima funcție ocupată fiind cea de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, structură NATO deosebit de importantă din România.

Generalul Petrescu a fost comandant de batalion și de brigadă și a participat la misiuni externe în Irak, Afganistan, Kosovo, Angola și Bosnia și Herțegovina.

Între anii 2013 – 2016, a fost reprezentant militar la Comandamentul Aliat pentru Transformare, situat in Norfolk, SUA.

Daniel Petrescu este absolvent al Colegiului Întrunit de Comandă și Stat Major din Marea Britanie și a absolvit și un master în studii de apărare la Kings College din Londra.

Lasă un răspuns