Cum exploatează propaganda rusă frustrarea unui general român

Cum exploatează propaganda rusă frustrarea unui general român. Un mesaj pe o rețea de socializare postat de generalul de brigadă (r) Vasile Hermeneanu este exploatat de propaganda rusă împotriva valorilor europene și pentru promovarea președintelui Vladimir Putin.

Printre povețe și citate, generalul Hermeneanu a postat, cu două săptămâni în urmă, un mesaj prin care își manifesta nemulțumirea față de românii care au demonstrat și au participat la referendumul pentru o justiție independentă, atribuindu-le lor vina pentru ce s-a întâmplat la Caracal.

Domnul general consideră banal motivul închiderii lui Liviu Dragnea, îl face pe președintele României penal și îi critică pe cei care ar fi votat la referendumul justiției, dar nu și la cel al familiei.

Hermeneanu mai spune că toate astea se întâmplă că nu avem un președinte român patriot, cu dragoste de țară și popor, echilibrat și echidistant politic.

Pornind de aici, jurnalistul de la Sputnik face legătura cu alt articol prin care ni se dă exemplul lui Vladimir Putin ca un model de președinte pentru România.

E drept că autorul uită să arate și celelalte ”beneficii” ale regimului Putin, doar în weekendul trecut fiind arestați peste 600 de tineri care cereau alegeri libere.

De altfel, publicația rusă Sputnik intervine masiv în spațiul public românesc susținând anumiți oameni politici, în special pe eurosceptici, și atacându-i pe alții, postarea generalului Hermeneanu fiind doar un pretext pentru publicație să critice încă o dată valorile democratice ale țării noastre.

Nu cred că prin acea postare generalul de brigadă Hermeneanu a intenționat să atace valorile transatlantice la care a aderat România și la care a lucrat și el pe când era militar activ, cred că mai degrabă a fost o refulare a unor frustrări vizavi de tarele societății românești.

Cert este că propagandiștii ruși sunt vigilenți și exploatează imediat orice derapaj al unei persoane ce poate influența la rândul ei alți români nemulțumiți, pentru a opri traiectul european al României.

România a fost sub influența Rusiei și am trăit pe pielea noastră acele vremuri când nu le-a fost deloc bine românilor. Acum, în sfârșit, am aderat la valorile euroatlantice, suntem o democrație, avem libertate de exprimare și putem călători și munci unde vrem. Cu un salariu mediu ne putem face și un concediu la bulgari chiar.

E drept că sunt încă multe motive de nemulțumire și supărare pe oamenii politici, care nu sunt perfecți dar, cel puțin, sunt cei aleși de români.

 

 

Lasă un răspuns